Stary Werter napisał(a):Proszę pana...Ja cię nie pytałem o wykład twojego osobliwego rozumienia nauki, tylko o powód, dla którego sugerujesz większą wiarygodność zalinkowanego przez witolda badania od stanowisk czołowych instytucji zdrowia. Ponadto pytałem o przytoczenie rzekomych peer reviews, które z hipotezy zrobiły na podstawie swoich recenzji niezaprzeczalny fakt naukowy, rzekomo obalający stanowiska APA, WHO, PTS itp. I nie wiem czemu się trudzisz manipulować jakobym był a priori przeciwko peer reviews, tudzież z góry nie uznawał naukowości przytaczanych hipotez. Rzetelność prowadzonej hipotezy pod kątem naukowym to jest co innego niż zweryfikowanie jej jako jedynie słusznego faktu udowadniającego założenia w danej hipotezie. Inaczej wszystkie hipotezy dotyczące kształtowania się u człowieka orientacji homo, hetero i bi - seksualnej, byłyby równie trafne.
Śmierć Szczurów napisał(a):Przytaczałem niejednokrotnie. Bazuję na oficjalnych stanowiskach czołowych organizacji zdrowia, powołujących się na wieloletnie badania (w linkach masz przypisy, w linku pdf APA nawet kilkadziesiąt badań):
GB, skoro powołujesz się namiętnie na jakieś badania, przytocz je. To, że traktuję wątki zbiorcze szczególnie nie znaczy, że można tu robić zwyczajny śmietnik.
Czy Ty nie odróżniasz badań od tekstów powołujących się na badania?! ŚSz
edit:
Nie wiem czemu manipulujesz. Odróżniam i badania przytaczałem, a ty to usunąłeś, widocznie jest to dla ciebie niewygodna prawda. W tekstach, które przytoczyłem i które raczyłeś usunąć, był spis kilkudziesięciu opracowań badawczych. Rozumiem, że wg. ciebie miałbym je wszystkie zakupić, zeskanować i wkleić? 100 stron tematu by nie starczyło. Witold oraz Palmer, w zalinkowanych artykułach również nie przytoczyli bezpośrednio żadnych badań, a jedynie krótkich ich opis, tak samo jak ja w cytowanych przeze mnie stronach. Jednak to moje usunąłeś, nie ich. W dodatku bezczelnie usunąłeś moją odpowiedź do palmera, gdzie wykazałem, że autor strony homoseksualizm.edu.pl powołuje się na badania, które świadczą zupełnie o czym innym niż twierdzi, a dotyczą one przewidywalności długości życia wśród pacjentów zarażonych hiv, a nie całej populacji gejów.