Sajid napisał(a):Zmiana orientacji też nie jest zabroniona.Przede wszystkim jest niemożliwa, zaś krytyka czołowych organizacji zdrowia na świecie, choćby tylko prób zmiany, świadczy o tym, że zmiana nie będzie zaaprobowana. Świadczy też o tym to, że zalecenia lekarzy polegają na terapiach dążących do akceptacji swojej tożsamości seksualnej, a nie walki z nią.
Sajid napisał(a):Zmiana jaką metodą? A może już wybiegają w przyszłość i na zapas nie podoba im się każda metoda? Co to za specjaliści-podaj linki do ich wypowiedzi. Albo to jakieś sługusy waszych organizacji, którzy wybiegają nawet w przyszłość i nie znając hipotetycznej metody już ją dyskwalifikują na zaś, albo piszą o jakiś konkretnych metodach, które faktycznie do niczego nie prowadzą i tu mogę im przyznać rację.Podawałem. Nie będę podawał po raz n-ty, bo exodim już się pienił, żebym wielokrotnie nie wklejał tych samych cytatów. Na wikipedii w dziale "homoseksualizm" znajdziesz stanowiska organizacji zdrowia krytykujące samą ideę prób zmiany orientacji jako nieetyczną.
Sajid napisał(a):Nie widzę absolutnie nic nieetycznego w zmianie orientacji seksualnej, bo niby co miałoby tu być nieetyczne? :8O: Wręcz przeciwnie-to szansa dla ludzi, którzy mogą zacząć nowe życie. Bardzo etyczne.Tako rzecze Sajid, z cyklu "Sajid wie lepiej czego gejom trzeba". Sęk w tym, że medycyna nie postrzega homoseksualizmu jako coś nieetycznego, tylko normalną i prawidłową orientację seksualną. Tymczasem, w swojej wypowiedzi sugerujesz, że oto teraz homo żyją nieetycznie, bo są homo, a po hipotetycznej możliwości zmiany orientacji będą żyć etycznie, bo będą hetero. Nie dorabiaj medycynie gęby swojej ideologii, bo w świecie nauki nie ma to kompletnie znaczenia co ty uważasz za prawidłowe, a co nie, a tym bardziej co ty sobie prywatnie w swojej głowie myślisz nt. szczęścia i spełnienia obcych Tobie osób. Fakty są takie, że między twoją ideologią, a nauką, jest rozjad.
Sajid napisał(a):Czy ja już nie pisałem czegoś o tym, że to nie ma zupełnie znaczenia? Możesz 1000 razy powtórzyć słowa o tym, że homoseksualizm to nie jest choroba czy, że to normalna orientacja. I to nic w tym zakresie nie zmienia. Małe cycki to także nie choroba, także są normalne a mimo to kobiety dokonują ich korekty.No popatrz, a jednak na swoją zachciankę nie możesz zmienić tożsamości płciowej. Musisz przejść wiele badań, poczekać co najmniej kilka lat i przejść przez akceptację panteonu lekarzy. Mało tego, na końcu musisz jeszcze uzyskać zezwolenie sądu, bez którego żaden lekarz nie przeprowadzi korekty płci. A to wszystko w sytuacji, w której transseksualizm jest w medycynie chorobą. Tymczasem łudzisz się, że normalna orientacja seksualna będzie mogła być zmieniona wg. kompletnie dowolnej zasady zachcianki. I dajesz przykład cycków... Jednak przykład cycków nie zadziałał w korekcie płci i tym bardziej nie zadziała w przypadku orientacji seksualnej. Zastanów się dlaczego?
Ludzie chcą zmieniać swoje ciało, organizm według własnych gustów, upodobań i marzeń. I nie musi istnieć w tym jakaś medyczna przyczyna zdrowotna.
Sajid napisał(a):Ulegli popędowi, a to przecież jeden z najsilniejszych bodźców wpływających na ludzkie zachowanie. To nic dziwnego.Już Ty się za innych nie wypowiadaj, bo zaraz ktoś tobie powie, że skoro się czujesz dobrze jako hetero i ulegasz swojemu popędowi, to znaczy, że być może nie uświadomiłeś jeszcze sobie, że powinieneś być jednak homo, bo będzie Ci lepiej jako homo niż hetero. Znowu dorabiasz ideologiczną gębę, a pamiętaj, że ideologia w nauce nie przejdzie, a zwłaszcza nie w medycynie. Nie masz zielonego pojęcia i nie wiesz lepiej od samych zainteresowanych co jest dla nich najlepsze. Dla większości homo najlepsza jest taka orientacja jaką mają, podobnie jak dla hetero. Dla niektórych homo orientacja jest nieprawidlowa z powodów ideologicznych, o czym napisałem poniżej...
Sajid napisał(a):Twoje twierdzenia niezbyt mnie interesują. Możesz sobie napisać, że geje w Polsce to, że geje tamto a to nie ma żadnej wartości badawczej.Tylko, że ja sobie nie wymyślam, a bazuję na badaniach, z których jasno wynika, że większość homo chcących być heterykami, posiada taką potrzebę jako skutek konserwatywnego otoczenia, powodów ideologicznych, a nie naturalnych niczym nie skalanych. Masz krótką pamięć, gdyż już to przytaczałem i to nawet Tobie:
http://www.ateista.pl/showpost.php?p=518...count=1564 (drugi cytat)
A teraz Ty ładnie przytoczysz naukowe opracowanie, poparte badaniami, z którego będzie wynikać, że istnieją homo, którzy chcą zmienić orientację nie z ideologicznych powodów?