GoodBoy napisał(a):LoL, widzę, że rozumiesz co się do ciebie mówi...Także mówię-poczekaj aż pojawi się jakaś metoda zmiany. Wtedy nikogo nie będą ciekawić twoje terapie "pogodzenia się"./Terapie mające na celu pogodzenie pacjenta z jego orientacją. Takie terapie są jedynymi zalecanymi przez organizacje zdrowia i finansuje je polski NFZ
GoodBoy napisał(a):Próba oszukania, poprzez sugerowanie, że tylko organizacje psychologiczne i psychiatryczne wypracowały stanowisko wobec homoskesualizmu jako nie choroby. Podawałem również inne stanowiska, w tym WHO, oraz organizacji seksuaologicznych.Proszę o przytoczenie zdania WHO. Jestem ciekawy o jakiej metodzie jest mowa.
I gdzie są jakieś organizacje neurologów, genetyków, itd?
GoodBoy napisał(a):Odkąd klonowanie człowieka jest zabronione, odkąd aborcja na życzenie jest zabroniona, odkąd na korektę płci potrzeba zezwolenia lekarzy i sądu.
GoodBoy napisał(a):Twoje sugerowanie, że w medycynie nie ma etyki, jest kompromitacją.Naucz się czytać. Sugerowałem, że to nie medycyna mówi nam co jest etyczne a co nie. Medycyna to bezoosobowy twór. To ludzie z zewnątrz często wyznaczają co jest etyczne a co nie w zachowaniu ludzi medycyny.
Dalej nie odpowiedziałeś mi na pytanie co jest takiego nieetycznego w dobrowolnej zmianie orientacji seksualnej.
GoodBoy napisał(a):Nie zmieniaj tematu. Napisałeś, że po hipotetycznej zmianie orientacji seksualnej, homo, którzy staną się hetero, zaczną "prowadzić etyczne życie". Tym samym wytarłeś medycynie gębę swoją ideologią.Kłamstwo. Poproszę o cytat ze słowami, które umieściłeś w cudzysłowiu.
GoodBoy napisał(a):Co za genialna logika :lol2: I właśnie dlatego, że nie jest chorobą, tym bardziej nie będzie możliwości zmiany na skutek zachcianki, skoro nawet transseksualizm, który jest chorobą, musi być zaaprobowany przez lekarzy i sądy, by korekta płci mogła być wykonana.Nie, przecież jest zupełnie na odwrót. Tak się dzieje właśnie dlatego, że jest to klasyfikowane jako zaburzenie.

GoodBoy napisał(a):Zapomniałeś jeszcze dodać, że w twoim śnie o możliwości zmiany orientacji seksualnej, gdy już powstaną te wszystkie kliniki, statystycznie rzecz ujmując, przyjdą do nich również klienci pragnący zmienić się z hetero na homo, z hetero na bi.Ale przecież ja o tym wiem. Są na świecie różni dziwni ludzie dokonujący
ze swoim ciałem, rzeczy, które nie przyszłyby na myśl większości ludziom.
No i co z tego? Jak sobie chcą to niech sobie zmieniają orientację na homo.
Tego też chciałbyś zakazać? :>
GoodBoy napisał(a):Opis badań został popartych kilkoma pozycjami badawczymi, a ten napisze, że "brak danych liczbowych"No i bardzo dobrze. Jestem sceptyczny, bo nie mam danych liczbowych, które ukazałyby mi jak wygląda sytuacja. Czekam zatem na dane liczbowe.
GoodBoy napisał(a):i oczywiście nie poda przeciwstawnych opracowań :lol2: Witamy Sajida w grupie ideologów nienawiści, zaprzeczających wszystkim niewygodnym faktom. Tak jak pisałem, tobie chodzi wyłącznie o ideologię, nic więcej. Obawiam się, że to za mało, by snuć realną wizję masowo przerabiających się gejów na hetero :lol2:Ideologia, ideologia, hare, hare, ideologia, hare, hare, WHO, hare, hare, nauka nauka, hare hare, ideologia ideologia, hare hare
Zaczynasz być śmieszniejszy od tego aż do bólu żałosnego Biedronia.

nonkonformista napisał(a):Rudych i leworęcznych nie leczymy, prawda?A czemu ludzie zmieniają sobie kolor włosów z rudego na inny?
Dlaczego niektórzy chcą leczyć homoseksualistów, którzy poza pociągiem seksualnym /bo przecież nie kolejką :razz:/ niczym się od heteroseksualistów nie różnią? Komu i czemu to ma służyć?
Wyjść z podziwu nie mogę.
Nie każda zmiana ma cel medyczny. Zapamiętaj to sobie razem z GB.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
NN

Terapie mające na celu pogodzenie pacjenta z jego orientacją. Takie terapie są jedynymi zalecanymi przez organizacje zdrowia i finansuje je polski NFZ