GoodBoy napisał(a):Przytocz. Ja przytaczałem już wielokrotnie stanowiska wielu organizacji zdrowia. Jeśli uważasz, że któraś ma cokolwiek innego do powiedzenia w sprawie homo, to czekam, wykaż która?Co przytocz? Nie odwracaj kota ogonem i nie odpowiadaj pytaniem na pytanie. Pisałęś o WHO, więc chciałbym zobaczyć o jakiej metodzie wypowiadają się ludzie z WHO.
Nie dziwi mnie też, że na ten temat wypowiadają się ludzie od psychologii bo tzw. terapia konwersyjna dotyczy ich dziedziny.
Czekam zatem na zdania ludzi nauki mówiące, że każda hipotetyczna metoda zmiany orientacji jest niedopuszczalna.
GoodBoy napisał(a):Nie manipuluj, przekazałem istotę twojej wypowiedzi, gdzie sugerowałeś, że po zmianie orientacji, homo, tzn nowi hetero, będą żyć etycznie:Aha, czyli jednak kłamałeś. Intencje sobie jakieś wyczytujesz, z fusów wróżysz? To teraz przytocz fragment, który świadczy o tym, że dobrze odczytałeś tą intencję.
GoodBoy napisał(a):Tym samym Sajid chce wytrzeć gębę medycynie, swoimi ideologicznymi bajeczkami.A więc nie umiesz czytać ze zrozumieniem.
"Bardzo etyczne" na końcu wypowiedzi odnosiło się do tego, że zmiana orientacji służąca pomocy innym jest bardzo etyczna. A ty uważasz przecież, że to nieetyczne.GoodBoy napisał(a):Nie, bo choroba jest normalną przesłanką do leczenia, a nawet mimo tego, w przypadku wielu z nich potrzebna jest zgoda lekarzy i czasem nawet sądów.Zatem muszę cię oświecić. Czy wiesz, że aby mówić o chorobie trzeba ją najpierw zdiagnozować i wykonać odpowiednie badania?
A to, że lekarz musi wyrazić zgodę jest przecież oczywistym.
GoodBoy napisał(a):Więc co dopiero w przypadku czegoś co nie jest chorobą. Tutaj nie będzie na to etycznej zgody,Biadolisz o tej etyce i biadolisz a nadal nie odpowiedziałeś mi na pytanie co jest nieetycznego w dobrowolnej zmianie płci?
GoodBoy napisał(a):Ja nie, ale dyskutujemy zaledwie o twoich bajkach, a nie rzeczywistości etyki w medycynie, która by na to nie poszła.Twoje myślenie życzeniowe mnie nie interesuje. Piszesz "etyka to, etyka tamto" a przecież to tylko twoje życzenia. Nie ma nic nieetycznego w zmianie płci. I nie baw się we wróżbitę mówiąc na co medycyna by poszła a na co nie. Nie myśl, że wszyscy lekarze przyjmą twoją chorą ideologię.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
NN