Palmer Eldritch napisał(a):Do niedawna takie rzeczy zdarzały się tylko w najbardziej patologicznych miejscach cywilizowanego świata. Dziś na skutek załamania hierarchii społecznych, osłabienia więzi rodzinnych, zdmuchnięcia autorytetu nauczyciela i medialnego kultu przemocy, z "dawnych czasów" zostały resztki i teraz te resztki dziwią się do czego to doszło.
Tak zwany "autorytet nauczyciela" ma skutek dokładnie odwrotny, znaczy jest silnie negatywny. Kiedy pomyślę o swoich nauczycielach z podstawówki, chce mi się rzygać. Tylko homeschooling.
Główny problem leży w obowiązku szkolnym i tym, że osoba poniżej 18-lat jest praktycznie niewolnikiem, co za tym idzie posiada niemal zerowe możliwości samodzielnej obrony.
Palmer Eldritch napisał(a):Jednym słowem - hierarchia.
Proszę cię, rozmawiamy o "nauczycielach" z państwowej szkoły, a dziećmi już nie jesteśmy. Wiemy, kto idzie na nauczyciela: sfrustrowani kolesie lub panienki, którzy nie mogą znaleźć lepiej płatnej, normalnej roboty.
Dawanie im jakiejkolwiek władzy i szacunku świadczy o chorobie psychicznej.
A oni też lubią dopiec niektórym uczniom dla zabawy, jak mają zły dzień.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.