kronopio napisał(a):Proszę: Np. w 1997 r. Amerykańskie Towarzystwo Psychologiczne opublikowało informację, że "Istnieją poważne niedawno odkryte dowody sugerujące, iż biologia – w tym genetyczne lub wrodzone czynniki hormonalne – odgrywają istotną rolę w seksualności człowieka".
Nie wykluczam jednak, że poczyniono nowe odkrycia i najnowsze badania wykazały, że przyczyną homoseksualizmu jest oglądanie TV... Ale ja ich nie znam, o czym już pisałem.
Do tej pory nie wiadomo tak na prawdę, co jest przyczyną homoseksualizmu. Czynniki genetyczne są najpoważniej rozważaną opcją ale dowodów na to nie ma. Zresztą Amerykańskie Towarzystwo Psychologiczne jest ostatnią instytucją, która ma "zdolności" do wypowiadania się o genetyce

Możliwe jest, że dziedziczna jest tylko podatność na homoseksualizm a on sam kształtuje się pod wpływem czynników zewnętrznych. Niekoniecznie musi być to oglądanie telewizji - może być to np niedobór jakiegoś składnika w diecie, choroba przebyta w dzieciństwie czy też cokolwiek innego. Tak na prawdę nie wiadomo.
Natomiast wydaje mi się, że treści homoseksualne w telewizji mogą powodować u dzieci i młodzieży z tendencjami do biseksualizmu wzrost prawdopodobieństwa zachowań homoseksualnych.