DziadBorowy napisał(a):Widzę, że ktoś tu wstał lewą nogą z łóżka i się czepiaNo fakt, chora jestem i siedzę w domu...
Tak czy inaczej, z tego co pamiętam ze studiów, to dowodów na uwarunkowania czysto biologiczne homoseksualizmu, łącznie z czynnikami genetycznymi, trochę jest i nie są to tylko przesłanki. W wolnej chwili poszukam czegoś ciekawego, bo jak na razie to temat jest kompletnie niemerytoryczny i o niczym. Prawda jest jednak taka, że w przypadku tak złożonego zjawiska jakim jest popęd seksualny nie jest łatwo wskazać wszystkich czynników mających wpływ i być może nigdy nie będzie można. Podobnie jest w przypadku predyspozycji do różnych chorób, jak choćby raka. Na pewno nie jest to zależność wyjątkowo silna, jak w przypadku raka piersi i genu BRCA1, a nawet w tym przypadku to nie jest zależność 100%. Takie zależności łatwo byłoby wychwycić statystycznie.
Znamienne jest jednak to, że stosunkowo łatwo powinno się móc udowodnić wpływ konkretnych czynników zewnętrznych, takich jak choćby wzorce wyniesione z domu, dlatego też powinna być zależność pomiędzy faktem wychowywania przez parę homo lub parę hetero na orientację seksualną dziecka. Jednak ja takich badań nie widziałam, pytanie czemu? Nikt nie prowadził, nic z nich nie wynika, a może wyniki są politycznie niepoprawne?
The spice must flow