DziadBorowy napisał(a):Adoptować formalnie nie mogą. Wychowywać formalnie już tak. Jak myślisz kogo takie dziecko lesbijki ma wpisanego w formalnych dokumentach w rubryce matka ?Nie mogą wychowywać formalnie, gdyż nie istnieje u nas nawet coś takiego jak związek partnerski. Powyższe mogą czynić nieformalnie, tak ja ja mogę sobie żyć w nieformalnym związku z partnerką lub w przypadku orientacji homo ktoś może żyć z partnerem.
Cytat:Ja nie piszę o naszym kraju. W ilu krajach na świecie związki homo mają prawo do adopcji?Przynajmniej w kilku państwach Ameryki Łacińskiej (mniemam, że jeżeli jest możliwe małżeństwo to i kwestia adopcji również, lecz mogę się mylić), ostatnio trochę się też ruszyło we Francji. Sprawdź sobie w necie.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL