Iselin napisał(a):Nie da się ukryć.Sęk w tym, że nikt nie pisał, że samo w sobie bycie homo miałoby świadczyć o jakichkolwiek cnotach, więc on bajki pisze. Co prawda bazując na własnych obserwacjach więcej jest moralnych zakalców vel złych ludzi wśród hetero niż homo, jednak to bardziej wynika z uwarunkowań społeczno-kulturowych i wynikającej z tego większej dawki empatii, aniżeli samej biologii.
idiota napisał(a):No i wtedy będziesz mógł z nią seks pouprawiać.No nie jest, tylko taki drobny szczegół - nie jest też zbieżne z definicjami naukowymi i medycyną, ale do tego, że tworzysz pseudonaukę już nas zdążyłeś przyzwyczaić
Sądzę, ze ten seks będzie miał postać dziwaczną, ale to wtedy seks będzie.
To nie jest nic trudnego do zrozumienia, co piszę.

Stary Werter napisał(a):No to będziesz miał dzieciaka, tak jak się ma psa czy inną wiewiórkę. A będziesz potrafił się nim zająć, tudzież wychować? Czy polecą kolejne castingi?SW już patolę widzi, bo gej napisał, że może będzie mieć dziecko... Oczywiście, że będą castingi, chociażby na niańki, a wiem od koleżanki, że o dobrą sprawdzoną uczciwą opiekunkę jest dziś niezwykle trudno. Dlaczego zadajesz mi pytanie o jakość wychowania? Czyżbyś powątpiewał w zdolności wychowawcze z powodu orientacji seksualnej rodzica? Będę wychowywać moje dziecko po pedalsku, czyli nie będę go bił, ani w żaden sposób krzywdził, zapewnię mu miłość, opiekę i edukację. Może być?
Palmer Eldritch napisał(a):Nie. Najpierw napisałeś, że większym wstydem jest być homofobem, niż przyznać się do gejostwa, a teraz gadasz o publicznych wyzwiskach.Bo oczywiście chodziło o rozgłaszanie przez megafon, tudzież informację napisaną na czole... O co chodzi pisał chociażby Sajid. Sytuacje, w których geje zachowują się swobodnie, nie dążąc celowo do informowania wszystkich o swojej orientacji, ale też tego faktu nie ukrywając.
Jedno nie ma wiele z drugim wspólnego.
Mimo, że nie słyszę ludzi wyzywających pedałów od pedałów, to nie kojarzę sytuacji, by w owych sklepach i urzędach ktokolwiek chwalił się, że jest homo-niewiadomo.
Jeśli chodzi o przezwiska ja byłem świadkiem takich sytuacji np. koleś wyzywa drugiego niby w żartach "pedale" i wszyscy wkoło w sklepie którzy akurat stali w kolejce do kasy dziwnie zaczęli się na niego patrzeć. Nawet czasem sam padam tego ofiarą, zwykle jak wracamy z klubu podpici z paczką przyjaciół, wówczas zachowujemy się o wiele bardziej swobodnie i widać, że gejki idą
To wtedy czasem minie nas jakiś typek co właśnie rzuci "pedały" co się nawet raz w biały dzień zdarzyło i wszyscy z boku natychmiast dziwny wzrok nie na nas, tylko na agresora