Berzerker napisał(a):O biednych o bogatych też powiesz że ich nie ma, tylko są ludzie? I o wszystkich innych przeciwieństwach też tak powiesz?Odpowiem tak na wypowiedź, w której ktoś stwierdzi, że nie można traktować biednych (bogatych) jak normalnych ludzi.
Cytat:A jaki jest to język?Taki jaki występuje w zalinkowanym przez Gladiatora artykule, ale nie tylko.
Cytat:No to mówisz prawdę, i co? Gudboj i jego klony przecież nigdy Ci nie przyznają racji, co najwyżej Ty i Twoja prawda wylądujesz w homofobicznym worku. Może więc chodzi o to, żeby w ogóle nic nie mówić?Trzeba postawić sprawę jasno od strony czysto faktologicznej, ale równie jasno należy podkreślić, że z faktów nie wynikają żadne przesłanki ku dyskryminacji, nierównemu traktowaniu itp.
Cytat:Exodim, po to założyłem temat "androfilia vs. gejizm" żeby pokazać że w tym całym współczesnym ruchu gejowskim nie chodzi bynajmniej o sam tylko "źle nakierowany popęd seksualny". I co na to nasi wyznawcy gejizmu? Donovana opluli, i stwierdzili ze to "nie jest jeden z nich" - pomimo faktu że facet jest homoseksualistą!! Więc NIE, NIE chodzi o sam fakt bycia homoseksualistą. Tutaj chodzi o wsączanie innych rzeczy, innych wartości, takich, którymi brzydzili by się nawet starożytni greccy homoseksualiści.Ale to dotyczy pewnego środowiska homoseksualistów, przez które obrywa się reszcie. Tak samo jak prawicy obrywa się przez Akcję Narodową. Coraz częściej utożsamia się prawicowców z narodowcami, co jest np. dla mnie zupełnie nie fair, bo narodowcem nie jestem, a wręcz uważam, że nacjonalizm jest kryptosocjalizmem ukrytym pod płaszczem solidaryzmu i "pracy u podstaw". Zresztą, w przeszłości nacjonalizm łączył się z socjalizmem bez żadnych zgrzytów, więc tym bardziej nacjonalizmu nie popieram. Podobnie ma się sprawa niektórych środowisk homoseksualnych, których działania nie sprzyjają wizerunkowi homoseksualistów w ogóle. Homoseksualiści powinni znaleźć lepszą reprezentację niż kretyn, z którym mamy nieprzyjemność dyskutować w tym temacie. Oczywiście powyższe winno się ekstrapolować na ogół.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici