Stary Werter napisał(a):Oczywiście żadnych manifestacji we Francji przeciw wprowadzeniu małżeństw homoseksualnych nie było.Były i co z tego? Manifestacje to normalna sprawa w krajach demokratycznych. Uczestnicy manifestacji antyhomoseksualnych mieli pełne prawo głosowania w wyborach prezydenckich, jak i parlamentarnych. Ówczesny kandydat na prezydenta, który został prezydentem, w czasie kampanii wyborczej głosił jasno i wyraźnie jaki będzie program realizować, z wprowadzeniem małżeństw homoseksualnych na czele. Francja dokonała wyboru.
Stary Werter napisał(a):Odżizas. Właśnie jeżeli pedofilia nie jest orientacją, to istnieją geje-pedofile, tak samo jak istnieją heterycy-pedofile. Orientacje seksualne pokrywają bowiem populację planety Ziemia w całości i bez żadnego "ale" (w pierwszym przybliżeniu pomińmy osoby aseksualne, bo one z definicji żadnej parafilii oddawać się nie mogą). Gdyby natomiast pedofilia miała status równy homoseksualizmowi, twoje twierdzenie o cięciu ostrym i dokładnym miałoby jakieś mizerne podstawy. Mizerne, bo istnieją przecież na świecie biseksualiści...Nie wiem co bredzisz, ale jest to wyjątkowo nielogiczne. Chyba wklejałem już przestrzeganie polskiego PTS, jak i innych organizacji zdrowia przed utożsamianiem orientacji seksualnej z pedofilią.
Stary Werter napisał(a):Aha. Czyli że pedofil nie posiada orientacji seksualnej?A czy gej i heteryk posiadają z definicji pociąg do małych dzieci? Pedofil posiada zboczenie seksualne, które na pewno nie jest utożsamiane z orientacjami seksualnymi. Zarówno gej-pedofil, jak i heteryk-pedofil to samo wykluczające się zestawienia, bo pedofil nie może być jednocześnie zboczony w myśli definicji pedofilii oraz normalny w myśl definicji orientacji seksualnej.
Stary Werter napisał(a):Listę poproszę.Już dyskutowałem nt. temat zdaje sie na innym forum. Zresztą prośba jest retoryczna, bo doskonale wiesz jakie są zarzuty przeciwko kościołowi katolickiemu i to ze strony nie tylko środowisk LGBT.