CreatedMind napisał(a):No przecież dla GoodBoya wystarczy aby nie podobało ci się oglądanie wspólnie liżących się dwóch facetów w telewizorze i od razu jesteś homofobem...To ciekawe, bo ja lubię patrzeć na ładnych ludzi, bez względu na orientację. Może ci się nie podobać parka całujących się gejów. Jeśli jednak masz z tego powodu silną potrzebę toczenia antyhomoseksualnej ideologii, to jesteś homofobem. Jak mi się coś nie podoba, nie wchodzę na forum i nie opowiadam, by nie dawać praw z tego powodu danym grupom społecznym i ich piętnować, tylko dlatego, że coś jest nie w moim guście.
Albo kochasz się na nich patrzeć albo jesteś wredny homofob...
DziadBorowy napisał(a):Pan Mietek z budowy, który co niedzielę chodzi do kościoła nie lubi "jebanych pedałów" nie dlatego, że ksiądz mu tak powiedział ale dlatego, że homoseksualizm wydaje mu się zwyczajnie obrzydliwy.Nie lubić kogoś i określać go mianem "jebanych pedałów" tylko dlatego, że kręci go co innego, pokazuje, że osobnik ma nierówno pod sufitem. Nie od dziś wiadomo, że homofobia to nie tylko brak wiedzy i nienawiść, ale też prostactwo.
DziadBorowy napisał(a):Zwracam też uwagę, że kościół do samego homoseksualizmu nic nie ma. Potępia jedynie seksualne akty homoseksualne.Zgoda. Oficjalne stanowisko tej sekty religijnej jest łągodniejsze. To tylko pokazuje, że kościółek nie potrafi przekazywać wiedzy owieczkom, a owieczki mają kościółek w dupie, traktując go jako coś w rodzaju tradycji, z której każdy bierze co mu się podoba, odrzucając wszystko inne. Tak przecież jest w kwestii antykoncepcji, seksu, związków. Abstrahując od badziewnej moralności kościółka, nie potrafi jej nawet skutecznie nauczać. W efekcie wychodzi magiel. Kluczowe jest to, by owieczki rzucały na tace. Ksiądz w końcu nie robot i swoje potrzeby materialne posiada
Tutaj masz stanowisko kościoła w tej kwestii. Radzę się z nim zapoznać:
http://ekai.pl/wydarzenia/x5357/kosciol-...zacja-nie/
w dużym skrócie:
Można się z tym zgadzać lub nie ale ja tam żadnej nienawiści czy szerzenia uprzedzeń nie widzę. Ktoś kto ma tak nasrane w głowie, że dyskryminuje go polonez na studniówce może mieć oczywiście inne zdanie.

DziadBorowy napisał(a):Natomiast wiedzę o nich nie czerpie z nauczania kościoła, ale z rozmaitych migawek w telewizji, które bezmyślnie wchłania.Tzn, że obrażasz przeciętnego Kowalskiego, odbierając mu umiejętność myślenia. Poza tym w PL nie pokazuje się tego typu obrazków, bynajmniej nie z gołymi dupami. Nie wspominając o tym, że są to zdjęcia z zachodnich parad. U nas media pokazują Drag Queens, które są obecne na Paradach. Zachodnie marsze nie zatrzymały emancypacji LGBT. Nawet jak się pojawią w podobnej formie w Polsce, również nie zatrzymają. Nie wiem na co liczysz, lecz twoja naiwność jest wielka.
To są typowi homoseksualiści wg typowego Kowalskiego:
Sami sobie taki obraz zbudowaliście.