GoodBoy napisał(a):Napisał osobnik sugerujący, że uznaje naukę, jednak broniący tylko 1 niezweryfikowanego i przez żadną instytucję naukową nie zaaprobowanego badaniaTak. Uniwersytet z pierwszej 50 (albo i wyżej) najlepszych na świecie, nie jest żadną instytucją naukową...
GoodBoy napisał(a):aprobowanych przez szereg organizacji zdrowiaAprobata dobrego uniwersytetu, jest dla mnie warta znacznie więcej niż aprobata organizacji polityczno/społecznej...
GoodBoy napisał(a):Mapa homofobii w Europie. Im większa homofobia, tym większa wiochaNoo...
Włochy to wiocha w porównaniu do Czech, Portugalia w porównaniu do Węgier to zaścianek a Niemcy to koło Holandii nawet nie stały...
Cytat:Niektórzy badani twierdzili, że sytuacja pogarsza się nawet w tradycyjnie tolerancyjnych krajach. - Sytuacja jest dziś gorsza niż jeszcze przed czterema laty - powiedział pewien Belg.No jak to możliwe... Zaraz Belgia upadnie społecznie i gospodarczo
.Cytat:W Holandii, pierwszym kraju na świecie, w którym w 2001 roku zalegalizowano małżeństwa gejów, 20 proc. badanych czuje się dyskryminowanych w klubach sportowych, szpitalach, poszukując mieszkania, rozmawiając z bankami albo spędzając wieczorem czas poza domem. Wielu z nich nie ma odwagi zgłaszać takich ataków policji.No proszę. Jedna piąta czuja się dyskryminowana, a na mapie zaznaczono ten kraj najjaśniejszym kolorem. Jakże to? To w Niemczech pewnie z 80% a w Polsce chyba każdy gej czuje się dyskryminowany...
Cytat:Pełnomocnik rządu federalnego ds. praw człowieka Markus Löning (FDP) wyraził zaniepokojenie, że w wielu regionach świata ludzi się dyskryminuje, prześladuje, napastuje, a nawet morduje z powodu ich orientacji seksualnej. W ponad 70 krajach miłość między partnerami tej samej płci jest ciągle jeszcze nielegalna. Sankcje sięgają od kilku lat pozbawienia wolności po karę śmierci.Ciekawe w jakich krajach. Czyżby... muzułmańskich:|?
Cytat:Na konferencji w Hadze ministrowie z 11 krajów wezwali Unię Europejską, żeby zaczęła skuteczniej zwalczać dyskryminację homoseksualistów. - UE powinna odegrać czołową rolę i piętnować dyskryminacjęAno, piętnować czym prędzej. Pałami bić homofobiczną hołotę :roll:.
Cytat:Autorzy pracy wskazują, że dyskryminacja często zaczyna się w szkole.No
Mnie na przykład dyskryminowali bo miałem długie włosy w gimnazjum. Śmiali się ze mnie i chcieli mnie nawet pobić. Precz z włosofobami!
"Equality is a lie. A myth to appease the masses. Simply look around and you will see the lie for what it is! There are those with power, those with the strength and will to lead. And there are those meant to follow – those incapable of anything but servitude and a meager, worthless existence."