Stary Werter napisał(a):Zasadniczo jest to przypadłość nauki jako całości. Naukowcy sami się recenzują i sami nawzajem oceniają swoją pracę. Lepszego modelu jak dotąd nie wypracowano (dlaczego?).I właśnie dlatego jest konieczność aprobaty wielu niezależnych instytucji. Im więcej, tym lepiej. Zwłaszcza w takiej sprawie jak homo, gdzie jest ryzyko manipulacji, mataczenia, ideologizacji. Dlatego nigdy nie uznam jednego badania, bez względu na to, czy będzie anty-homo, czy pro-homo. Musi to być kilka różnych badań, prowadzonych przez różne placówki oraz potem dodatkowo niezależnie weryfikowane/aprobowane przez co najmniej kilka organizacji zdrowia. Jest wiele badań mówiących o tym, że geje i lesbijki z powodzeniem wychowują dzieci. Są to opracowania zweryfikowane przez wiele organizacji zdrowia. Na ich podstawie wprowadzane są polityczne zmiany w poszczególnych krajach. Zaś homofoby sądzą, że jak pojawi się jakieś tam 1 badanko, przez nikogo nie zweryfikowane (a mam tu na myśli całe sito tego o czym pisałem), z którego i tak nie wynika to co homofoby by chciały, żeby wynikło, nagle zestawiają je jako równą przeciwwagę badaniom aprobującym, sądząc, że jedna nie do końca zweryfikowana jaskółeczka uczyni homofobiczną wiosnę :lol2:
Stary Werter napisał(a):Goodboy mi nie odpowie, bo jednak sprzedał mi tego ignora, niemniej ciekaw jestem, i to bardzo, na czym polega "weryfikacja źródeł naukowych". Skoro peer review nie wystarcza. Jak wygląda procedura takiej weryfikacji i kto jej dokonuje?Czytam to co piszesz, ale nie odpowiadam, odkąd zdałem sobie sprawę, co powoduje niemal wszystkie twoje zaczepki mojej osoby. Jest to jakaś niewyobrażalna złość, połączona z heteroseksizmem. Pisałem już o tym, ja już o tamtej dziuni i jej gnijącym forum dawno zapomniałem, a ten ciągle ma w pamięci, że jej napierdalałem na priva co sądzę o jej praktykach, przy czym jak napierdalałem kolesiowi to już Staro-Werterowo-jak mu tam o kurde nawet już zapomniałem twojego tamtego nika -heteroseksizm siedział cicho jak mysz pod miotłą :lol2: I znów skłamałeś odnośnie tego co pisałem o peer reviews. Jedyna twoja prawda, że pisałem to na innym forum.