GoodBoy napisał(a):I właśnie dlatego jest konieczność aprobaty wielu niezależnych instytucji. Im więcej, tym lepiej.Coś w tym jest. Czyli do przerwy 0:0, a po przerwie się okaże...
GoodBoy napisał(a):Dlatego nigdy nie uznam jednego badania, bez względu na to, czy będzie anty-homo, czy pro-homo. Musi to być kilka różnych badań, prowadzonych przez różne placówki oraz potem dodatkowo niezależnie weryfikowane/aprobowane przez co najmniej kilka organizacji zdrowia.Czekajmy więc. Ale zdajesz sobie sprawę, że organizacje zdrowia to jest już owoc flirtu nauki z polityką? Takie coś zawsze grozi łysenkizmem. Szczególnie, gdyby miało się okazać, że jednak z dziećmi par homo jest coś nie halo. Prestiż WHO... no, spadnie, bo przyznanie się do błędu jest jednak w pewnych kręgach cenione.
GoodBoy napisał(a):Czytam to co piszesz, ale nie odpowiadam, odkąd zdałem sobie sprawę, co powoduje niemal wszystkie twoje zaczepki mojej osoby. Jest to jakaś niewyobrażalna złość, połączona z heteroseksizmem.Nie, na wierze zmieniłem front głównie pod wpływem faktu, że migałeś się jak mogłeś od zapoznania się z blogiem pilastra, a więc z argumentacją adwersarza. Złość... powiedzmy tak: to zawsze wygląda w ten sposób, kiedy jest się po drugiej stronie barykady. Mnie też dyskryminowali w dzieciństwie za pierdoły. A i jeszcze w liceum zdarzyło mi się dwa razy oberwać za nieuważnie rzucone słowo. Ale z takich kompleksów generalnie ludzie wyrastają i zostają normalnymi, szanowanymi członkami swojej społeczności. Nie wiem więc, czemu ty tak uparcie trzymasz się na straconej pozycji. Bo ona jest stracona, niestety.
Goodboy napisał(a):I znów skłamałeś odnośnie tego co pisałem o peer reviews. Jedyna twoja prawda, że pisałem to na innym forum.Chyba jednak zapuszczę tego searcha.
No więc rzeczona kwestia padła w poście nr. 1555 (jak się linkuje pojedyncze posty?), na stronie 78. tego wątku, a brzmiała tak oto:
GoodBoy napisał(a):I nie wiem czemu się trudzisz manipulować jakobym był a priori przeciwko peer reviews, tudzież z góry nie uznawał naukowości przytaczanych hipotez.padła zaś po wielce ciekawym oświadczeniu zawartym w poście nr. 1541:
GoodBoy napisał(a):Aha, czyli hipoteza zweryfikowana przesz niewiadomo kogo podstawą do dyskusji i uznania, że jest równie ważna co stanowiska organizacji zdrowia. Logika witolda.zaś "logika Witolda" polegała na następującym stwierdzeniu zawartym w poście nr. 1540 (stronę wczesniej):
Witold napisał(a):W szczególności recenzja naukowa jest podstawowym narzędziem w czasopismach naukowych, gdzie stanowi kluczowy element systemu akceptowania i wyboru publikacji do druku. System ten, nazywany w krajach anglosaskich peer-review, opiera się na anonimowości i niezależności recenzentów, co ma zachęcić do nieskrępowanej krytyki i ograniczać kumoterstwo.I o tę wymianę myśli mi chodziło.
In my spirit lies my faith
Stronger than love and with me it will be
For always
Orkiestra!
Stronger than love and with me it will be
For always
Orkiestra!