GoodBoy napisał(a):Chciałeś napisać, że wszystkie badania pro-homo, które uznaje owa organizacja, jak i wiele innych, są niereprezentatywne i tylko twoje z Teksasu przez nikogo nie zweryfikowane jest reprezentatywne?
Jedno zdanie i trzy kłamstwa. Po Pierwsze nie chciałem napisać tylko napisałem. Po drugie te które widziałem są niereprezentatywne. Brak w nich podstaw metodologii, np. brak grup kontrolnych co dyskredytuje je wszystkie.
A badanie zostało poddane weryfikacji choćbyś nie wiem jak zaprzeczał tak się stało.
Cytat:Nic, z tego co powklejałeś nie świadczy przeciwko adopcjom homo. To, że są trudności w tego typu badaniach, wiadomo nie od dziś. Nie jest to żaden wniosek przeciwko homo.
Oczywiście. Przekłamania, brak metodologii, robienie badań pod wynik to tylko trudności. A takie trudności jak uczciwe podejście, grupy kontrolne, szerokie spektrum badanych czy duża próba badanych się omija. Bo po co to w ogóle jest. To tylko przeszkadza rozwijać się prawdziwej Nauce...
Cytat:Dwa posty wcześniej dostałeś cytat APA powołujący się na 3 konkretne badania. Następnie radośnie stwierdziłeś, że są to pseudobadania oraz zostały sfinansowane przez LGBT. A teraz wklejasz krytykę pojedynczych osób zupełnie innych badań. W dalszym ciągu nie doczekałem się dowodów na twoje pomówienia wobec badań, którymi posiłkują się organizacje zdrowia w swoich stanowiskach nt. wychowywania dzieci w rodzinach homo. Nie wklejaj mi opinii jakiś pojedynczych panów, tylko konkrety. W dalszym ciągu naiwnie czekam na te tabuny naukowców i organizacji zdrowia aprobujących badanko z Teksasu....
Jakbyś zajrzał do linków to byś znalazł.
Jak widać Twa radosna twórczość nie pozwala Ci myśleć.
Cytat:Cwaniak. Napisał "wiele", a nie "wszystkie". Jakie to szczęście, uniknął sprawy sądowej, ale to fajnie, że nawet ktoś antagonizujący nie jest w stanie zantagonizować wszystkich badań wskazujących na brak przeszkód do wychowywania dzieci przez homo, tylko tajemnicze "wiele"
Ojojoj, Cfaniak straszny, bo nie znał wszystkich wypocin debili szargających miano naukowca, a jest ich tyle że nie nadąrzyłby czytać wszystkiego. Dlatego właśnie krytykuje się narzędzia a nie same badania. Jak narzędzia do dupy to i wyniki też.
Cytat:Tak, już ustaliłeś, że nauka jest tylko wtedy, gdy jest anty-homo i jest 1 badaniem z Teksasu.
JEDNO BADANIE! Naprawdę jesteś głupi jak but albo znów nie zajrzałeś do linków. Obstawiam i jedno i drugie.
Cytat:Muszę Cię zmartwić. Jest dokładnie na odwrót, a świadczy o tym nieustanna tendencja zwyżkowa kolejnych krajów emancypujących w prawie związki osób homoseksualnych. Rok 2013 już dziś jest pod tym względem rekordowy.
Co nie zmienia faktu że tendencje się zmieniają. A co ma emancypacja związków do skutków wychowania. To chyba nawet Ty nie wiesz.
Cytat:Krajów, które otwarcie zakazują jest garstka.
Może piąstka od razu. Kraje Arabskie na początek, państwa z dominującymi religiami w ogóle, cała Afryka... Kpisz sobie?
Cytat:W pozostałych po prostu nie ma regulacji związków i toczą się w nich nieustanne debaty, z czego sukcesywnie kraj po kraju rok po roku kolejne państwa dołączają do tych, które gejów i lesbijki już wyemancypowały. Np. w Polsce nie ma zakazu wychowywania dzizeci przez homo.
Wyobraź sobie ale w ogóle nie ma zakazu wychowywania dzieci przez ludzi. Ten aspekt trzeba jak najszybciej wyregulować, nie? Papierek, pieczątka, ustawa...
Cytat: Możemy nawet adoptować dzieci, ale nie jako para, bo brak regulacji związków, więc brak możliwości zaistnienia dwoje rodziców adopcyjnych. Dodatkowo fakt, że żadne z krajów, które dopuściły adopcje homo, nie wycofały się z tego, co również poświadcza na korzyść homo.
No właśnie trzeba regulacji. Koniecznie. Wszystkie kraje które mają w nazwie demokratyczny a nie dopuściły do adopcji homo świadczą na korzyść hetero.
Cytat:Sorry, ale strona mieniąca się naukowością, podpierająca się wielce zideologizowanym medium, traci na bezstronności.
No bo odnieść się do oryginału nie zamierzasz? Dałem link do oryginału.
Cytat:Tak samo by było, jakby się powoływała na gejowo.pl, jednak to właśnie wszelkiej maści artykuliki negatywne są z reguły przesiąknięte
Poza wikipedią to właśnie dajesz linki przesiąknięte komunistami, multi-kulti, kontekstem seksualnym...
Cytat:konserwami, chrześcijaństwem, kontekstem religijnym, nie na odwrót. To świadczy, że strona anty-homo, poza ideologią, niewiele posiada.
To znaczy że strona proadopcyjna nie czytająca linków, pierdoląca głupoty bez poparcia, fałszująca wyniki, kłamiąca i manipulująca nie ma nawet cienia dowodów a nawet z ideologią nie posiada nic poza bezwartościowym bełkotem.
Cytat: O przepraszam, macie 1 niezweryfikowane (tzn. zweryfikowane przez samych autorów badania lol) badanie z Teksasu
Jakbyś geniuszu choć umiał czytać tobyś nie biadolił głupot. Ale że czytać ze zrozumieniem nie umiesz to i prostego faktu nie znasz. Mianowicie jak autor daje do weryfikacji badanie to nic w nim nie zmienia albowiem nie ma z nim styczności aż do ogłoszenia wyników. WIĘC JAK, DO KURWY NĘDZY, MIELIBY SAMI AUTORZY PUBLICZNIE WERYFIKOWAĆ SWOJE PRACE?
,[/quote] które i tak nie świadczy o tym, co byście chcieli :lol2:[/quote]
Liczba mnoga, Czyli GB specjalnie kłamie o jednym badaniu i do tego iście "rycerskiego" czerepu coś jednak dotarło.
[/quote]Skąd pewność, że badanko z Teksasu jest najnowsze? [/quote]
Stąd że nowszych nie udało mi się znaleźć?
Cytat:Owszem mogą wychowywać i wg. multum innych zweryfikowanych oraz przytaczanych przez szereg organizacji zdrowia badań, robią to z powodzeniem.
Ogólniki i pieprzenie bez związku. Jak zwykle. wykaż krok po kroku bezzasadność moich linków i prawdziwość zawartych w nich tez skoro mi każesz je falsyfikować. Jak to zrobisz to jesteś gość i pokajam się przyjmując fakt lepszego wychowywania przez homo dzieci za prawdę objawioną.
Cytat:Nie udało Ci się podważyć ani 1 aprobowanego przez którąkolwiek z organizacji zdrowia.
Zadziwiające w linkach jest krytyka badań tylko i wyłącznie badań organizacji zdrowia. Ale jak się fałszerstwa uznaje za "trudności" no to trudno.
Cytat:Pełna zgoda. Wreszcie uczciwie napisałeś coś o badanku z Teksasu, zweryfikowanym przez samych autorów.
Jak tak można łgać? Mam nadzieję że kłamiesz. Bo jak tak na serio, to lepiej zgłoś się po rentę.. Na pewno przyznają ją ludziom nie radzącym sobie z czytaniem, rozumieniem, samym myśleniem.
Cytat:Lewacki pewnie nie, ale prawacki wprowadzający małżeństwa homoseksualne już tak http://www.virtueonline.org/portal/modul...Zj3oLVM_To
Ta karawana jedzie po lewej stronie i jeszcze skręca w lewo ale że na boku napisali prawica to dla GB będzie prawica.
Logika, kaleki intelektualnego. Ocenia się po tym co mówi nie po tym co robi.
Cytat:No cóż, nigdy nie jest tak dobrze, aby nie mogło być lepiej
No tak mówienie że źle mówi gdy mówi to samo co ja to już jawna hipokryzja. Ale dla GB to chleb powszedni
Cytat:Pomyśl. PO się nie kryła z tym pomysłem. Jakby dla wyborców było to coś niewyobrażalnego, nie oddaliby głosów na tę partię. Najwyraźniej większość elektoratu PO używa takich pojęć jak gej i orientacja seksualna, zamiast "odmieniec" i "przypadłość".
Myślę i myślę i dochodzę do wniosku że ludzie ten postulat mieli w dupie. Poza garstką Młodych zniekształconych z dużych lokalów dla homo.
Cytat:Oczywiście, że jest źle i będzie źle dopóki geje nie będą mogli w prawie robić absolutnie wszystkiego co mają hetero. Trzeba walczyć z dyskryminacją.
No latanie z transparentem wiele pomoże...
Cytat:A więc domagasz się masowych samospaleń i tym podobnych radykalnych aktów z naszej strony i skąd jesteś taki pewien, że nigdy ich nie było?
No to pokaż mi te samospalenia najlepiej grupowe. A jeszcze lepiej sam się takiemu poddaj. KU chwale Ideologii!
Cytat: Pokaż mi ruch emancypacyjny, który zyskał cokolwiek nie wychodząc na ulicę.
Wszystkie poza LGBT? Wszystkie oprócz tego walczyły, na prawdę a nie udawały cierpiętników. Najpierw jednostki ośmieliły prześladowanych aktami rozpaczy następnie dopiero wychodzili na ulice. Nie na odwrót. Wychodzili masowo tylko tchórze czujący że ci co przetarli szlaki załatwili co mogli. Sami nijak się do zwycięstw nie dołożyli.
Cytat:Kto Cię oszukał, że nie robimy nic innego poza manifestacjami?
No a co robicie? Aaaaa lobbujecie i fałszujecie wyniki. Byłbym zapomniał?
Cytat:Zdajesz sobie w ogóle sprawę jaka przemiana się dokonała nie tylko w Europie, ale i w Polsce na przestrzeni ostatnich 20 lat? Jeżeli dla Ciebie to jest nic nie robienie poza ulicznymi paradami to spoko. Jak tak dalej pójdzie z tego "nic nie robienia" za chwilę będziemy mieli związki, a potem małżeństwa i adopcje, tak więc odbieram twoje słowa jako dobry prognostyk na przyszłość
To zły prognostyk. takie sankcjonowanie wszystkiego przez prawo zawsze źle się kończy. Wystarczy zmiana partii rządzącej.
Zapewne bojowników homofobicznych, podzielających punkt widzenia Neuromancera
Był tu już taki jeden Hastur, pazerny chciał zawłaszczyć piękną historię homoseksualnego raju w starożytnej Grecji. Teraz przychodzisz Ty i chcesz zawłaszczyć sufrażystki 
[/quote]
Jakbyś miał jakąkolwiek wiedzę historyczną tobyś wiedział że Hastur ma rację.
Myśl sobie co tam chcesz. I tak fakty nie docierają do Ciebie. Ja nie wiem jaki Ty tam miałeś raj. Ale jak dla Ciebie Kara Śmierci w Sparcie to homoraj to może nie czekaj aż nastanie. A Sufrażystki walczyły a nie zapieprzały co jakiś czas po ulicach w te we te.
Sebastian Flak

Nic, z tego co powklejałeś nie świadczy przeciwko adopcjom homo. To, że są trudności w tego typu badaniach, wiadomo nie od dziś. Nie jest to żaden wniosek przeciwko homo.