Neuromancer napisał(a):Ojojoj, Cfaniak straszny, bo nie znał wszystkich wypocin debili szargających miano naukowca, a jest ich tyle że nie nadąrzyłby czytać wszystkiego. Dlatego właśnie krytykuje się narzędzia a nie same badania. Jak narzędzia do dupy to i wyniki też.Jakby był pewien, że wszystkie badania pro-homo są złe to by napisał "wszystkie". Widocznie wiedział, że byłoby to kłamstwo.
Neuromancer napisał(a):Może piąstka od razu. Kraje Arabskie na początek, państwa z dominującymi religiami w ogóle, cała Afryka... Kpisz sobie?To RPA nie leży w Afryce? Tam mają zarówno homo małżeństwa, jak i adopcje
Widzisz, jak mało wiesz, jest jeszcze "gorzej" niż myślałeś :lol2:Neuromancer napisał(a):Wyobraź sobie ale w ogóle nie ma zakazu wychowywania dzieci przez ludzi. Ten aspekt trzeba jak najszybciej wyregulować, nie? Papierek, pieczątka, ustawa...Owszem, nie ma podstaw, aby w rodzinie homo tylko jeden z opiekunów miał status rodzica adopcyjnego, a drugi w oczach prawa pozostawał kimś zupełnie obcym, zarówno dla swojego partnera jak i dziecka.
Neuromancer napisał(a):To znaczy że strona proadopcyjna nie czytająca linków, pierdoląca głupoty bez poparcia, fałszująca wyniki, kłamiąca i manipulująca nie ma nawet cienia dowodów a nawet z ideologią nie posiada nic poza bezwartościowym bełkotem.Gdyby jeszcze udało Ci się te wszystkie manipulacje wykazać. Nie doczekałem się wykazania ani pseudonaukowości badań, na które powołuje się APA, ani pomówienia, że finansowane były przez LGBT. Znakiem tego kłamiesz.
Neuromancer napisał(a):Jakbyś geniuszu choć umiał czytać tobyś nie biadolił głupot. Ale że czytać ze zrozumieniem nie umiesz to i prostego faktu nie znasz. Mianowicie jak autor daje do weryfikacji badanie to nic w nim nie zmienia albowiem nie ma z nim styczności aż do ogłoszenia wyników. WIĘC JAK, DO KURWY NĘDZY, MIELIBY SAMI AUTORZY PUBLICZNIE WERYFIKOWAĆ SWOJE PRACE?Wszyscy poza Tobą zrozumieli, że chodzi o aprobatę innych instytucji, czego nie wykazałeś. Samo 1 badanie, nawet jeśli przeszło przesz peer-reviews, nadal jest obciążone ryzykiem błędów. Jeśli mógłbyś wykazać jego aprobatę przez szereg podmiotów zajmujących się nauką, znacznie silniej uwiarygodniłbyś je. Póki co marne szanse w konfrontacji z co najmniej kilkoma badaniami nie tylko zweryfikowanymi w peer-reviews, ale również zaaprobowanymi przez wiele organizacji zdrowia.
Neuromancer napisał(a):Ogólniki i pieprzenie bez związku. Jak zwykle. wykaż krok po kroku bezzasadność moich linków i prawdziwość zawartych w nich tez skoro mi każesz je falsyfikować. Jak to zrobisz to jesteś gość i pokajam się przyjmując fakt lepszego wychowywania przez homo dzieci za prawdę objawioną.Najpierw ty miałeś wykazać, że jesteś gość. Taki z Ciebie gość, że najpierw kłamliwie pomawiałeś konkretne 3 badania, które przytacza APA jako pseudonauka finansowana przez LGBT, a potem raczyłeś wklejać nie dowody, tylko opinie atakujące inne badania.
Neuromancer napisał(a):Ta karawana jedzie po lewej stronie i jeszcze skręca w lewo ale że na boku napisali prawica to dla GB będzie prawica.No tak, przecież to oczywiste, że nauka będzie nauką tylko wtedy gdy badanie będzie anty-homo, tak i prawica jest prawicą tylko wtedy, gdy jest atak na LGBT. W końcu Neuromancer myśli, że rozdaje karty zarówno na poletku naukowym, jak i politycznym...
Logika, kaleki intelektualnego. Ocenia się po tym co mówi nie po tym co robi.
Neuromancer napisał(a):Myślę i myślę i dochodzę do wniosku że ludzie ten postulat mieli w dupie. Poza garstką Młodych zniekształconych z dużych lokalów dla homo.Oj sama garstka nie doprowadziłaby tej partii do zwycięstwa. Skoro twoim zdaniem pozostali mieli w dupie, to oznacza, że mają ambiwalentny stosunek do emancypacji LGBT, a to oznacza, że nawet im powieka nie drgnie na wieść o wprowadzeniu Związków Partnerskich. To dobra wiadomość, w pewnym sensie potwierdzasz gay-friendly'sm elektoratu PO. I oczywiście gówno się to ma do twojego wcześniejszego czarnowidztwa a propos ksenofobii

Neuromancer napisał(a):Wszystkie poza LGBT? Wszystkie oprócz tego walczyły, na prawdę a nie udawały cierpiętników. Najpierw jednostki ośmieliły prześladowanych aktami rozpaczy następnie dopiero wychodzili na ulice. Nie na odwrót. Wychodzili masowo tylko tchórze czujący że ci co przetarli szlaki załatwili co mogli. Sami nijak się do zwycięstw nie dołożyli.Skąd możesz wiedzieć, że nikt kto uczestniczył w manifestacjach, nie walczył aktywnie na rzecz równouprawnienia? Skąd masz tego typu dane? Obawiam się, że znowu ze swojej wyobraźni...
Neuromancer napisał(a):To zły prognostyk. takie sankcjonowanie wszystkiego przez prawo zawsze źle się kończy. Wystarczy zmiana partii rządzącej.Cały czas tylko pierdolisz te swoje farmazony, a rzeczywistość płynie po mojej myśli, nie twojej. Gadasz i gadasz i nic się nie dzieje po twojemu. Jedni żyją w krainie fantazji, inni twardo stąpają po ziemi. Zmiana partii rządzącej nie wystarczy. O wiele trudniej jest cofnąć raz dane prawo, niż je wprowadzić, zwłaszcza w kwestiach obyczajowych.
I przestań w końcu rozwalać moje posty na linijki. Nie mam już ochoty w ten sposób odpisywać, bo się burdel zrobił.
Stary Werter napisał(a):Zbrodnia to niesłychana, hm?Dyskryminacja, skoro wolisz okreslenie zbrodnia to proszę bardzo. Znowu chcesz staczać tor dyskusji na mnie? Nie wiem o co Ci chodzi z samobójstwami? Że jak się okaże, że wśród rodzin homo 5% więcej dzieci popełnia samobójstwa to będzie to wniosek, że homo źle wychowują dzieci, czy jak?
Krótko i węzłowato - poczekamy sobie na statystyki samobójstw. A ty uważasz się za człowieka... waham się nad przymiotnikiem. Moralnego? Ludzkiego? Dzieciom przychylającego Nieba? Człowieku...
Stary Werter napisał(a):W jakiej częstotliwości i jak agresywnych, hm?Nie czytam wszystkich ich postów, gdyż ograniczam się głównie do tego i jeszcze paru innych tematów, jednak gdy już czytam, to niemal każdy post jest atakowany przez nasze cudaczne homofobiczne kółeczko.
Stary Werter napisał(a):Owszem da się to wywnioskować z zajawek prasowych, jakie łaskaw byłeś, piewco nauki i obiektywizmu, podlinkować. Niemniej dalej nie wiadomo nic o obiektywności tego badania. Podano ogólną liczbę osób poddanych badaniu: jak ona się rozkłada na poszczególne kraje? Podano, że chodzi o procenty osób odczuwających nękanie ze strony społeczeństwa (do gróźb i ataków włącznie): jak zweryfikowano prawdziwość ich słów? Itd.A więc zarzucać chcesz brak wiarygodności? To już nie do mnie uderzaj, ja tylko przytoczyłem linki.
Stary Werter napisał(a):Jezusie Nazareński, o czym Ty, chłopie, bredzisz?! Męska przyjaźń nie polega na bzykaniu się!Pisałem już. Inaczej niż Ty pojmuję przyjaźń, to coś więcej niż kumpelstwo, bądź stricte zauroczenie seksualne.