idiota napisał(a):Hasła rewolucji pozostały tylko się proletariat zmienił.Ależ oto w tej zabawie chodzi. Przedstawiciel\sojusznik nowej lewicy poprzez podobne zachowanie zyskuje uwagę negatywną. A jak pisałem, nawet uwaga negatywna jest dla jego celu lepsza niż brak uwagi. Poza tym, tego typu uwaga negatywna tworzy faktycznych wrogów jego grupy, dzięki czemu może następnie straszyć niezdecydowanych świeżo stworzonymi "homofobami".
Zresztą i ten proletariat,jako i poprzedni dowie się skąd mu nogi wyrastają (chociaż to może nie najlepsza metafora) w razie zwycięstwa ich emancypantów.
Proletariat zawrze zapłaci swoją cenę gdy już rewolucjoniści wybiją sobie jego głową drzwi do parlamentów.
Poza tym Adamie, nie przeceniałbym tu roli takiego GoodBoja, bo to co on tutaj robi jest akurat przeciwne deklarowanemu przezeń celowi, bowiem zachowuje się agresywnie, maniakalnie i niekulturalnie, co powoduje utratę wiarygodności - nikt nie słucha takich zapalczywców inaczej jak z politowaniem lub zwyczajną wzgardą. Na szczęście on inaczej nie potrafi.
GoodBoy napisał(a):Zupełnie niepotrzebnie mieszasz do tego lewicę, ja jej nie reprezentuje, a nawet Ci mogę zdradzić, że nigdy na lewicę nie głosowałem w żadnych wyborach.Oczywiście że na postkomunistyczną lewicę nie glosowałeś, bo to nie nowa lewica.
Najbliżej do nowej lewicy ma obecnie Palikot, a i to spory kawał drogi od typowej, zachodniej nowej lewicy.
A co do nie reprezentowania jej, pochwal się jakie posiadasz poglądy nie mieszczące sie w worze o nazwie "nowa lewica". Najlepiej takie, które skutkowałyby protestami jakichś przedstawicieli nowej lewicy gdyby ktoś o takich poglądach robił jakieś spotkanie, wykład itp. na zachodzie.
GoodBoy napisał(a):LGBT to środowisko wszystkich ludzi, których ten skrót dotyczy,Pisałem jak przysłowiowej krowie na rowie.
LGBT to środowisko wszystkich ludzi, których ten skrót dotyczy, w taki sam sposób jaki środowisko feministyczne jest środowiskiem wszystkich kobiet, środowisko komunistyczne jest środowiskiem wszystkich robotników, a środowisko skinheadów jest środowiskiem wszystkich białych. Czyli to tylko marzenie faktycznych członków tego środowiska.
GoodBoy napisał(a):a nie tylko aktywistow, których wizerunek sobie sami stworzyliście, celem ataku.Ależ po co my, wstrętne homofoby, mamy tworzyć jakiś wizerunek aktywistów - na tym forum odwalasz za nas całą robotę w tym względzie, wszyscy się chyba zgodzą

GoodBoy napisał(a):Wg. tego scenariusza, każdy gej, który chce 100% zrównania praw z hetero, nie jest zwykłym, przeciętnym gejem, tylko wstrętnym aktywistą. Tak też się stało w moim przypadku, wystarczyło, że domagam się czegoś więcej, niż na co chcielibyście swoją łaskawością zezwolić i z automatu stałem się waszym urojonym aktywistą LGBT.Nie jesteś z ruchem LGBT? Strzelaj, w czym (najlepiej czymś fundamentalnym, kweste taktyczne nie liczą się) nie zgadzasz się z ruchem LGBT?
Nations do not survive by setting examples for others. Nations survive by making examples of others.