Palmer Eldritch napisał(a):Z innej beczki: Francja się budzi "na ostro".Watykan się nie obudził po samospaleniu geja, to Francja też się nie obudzi po samobójstwie tego pana. Tego typu czyny nie zmieniają poglądów przeciwników, jedynie zwracają uwagę na poglądy wykonawców aktów desperacji. Zapewne Neuromancer się ucieszy, w końcu są to metody manifestacji, które on poleca. Im większy rozlew krwi w imię walki o swoje tym lepiej...
Adam_S napisał(a):Ech, spytaj się Kiryła czy należy do ruchu LGBT. Faktem jest że literki mogą się odnosić do kogo chcą, ale to nie zmienia faktu, że niektóe osoby do których one się odnoszą mogą nie chcieć mieć czegokolwiek wspólnego z ruchem LGBT.Znam tego użytkownika głównie ze słyszenia, gdyż jak powróciłem na to forum, jego już praktycznie nie było. W każdym razie jego wyobrażenia na temat środowiska są odosobnione, wszystkich ruchów LGBT na świecie raczej nie poznał, a sam fakt, że się odcina od wyobrażonych sobie aktywistów LGBT niczego nie zmienia w tym, że jest częścią LGBT. No, chyba, że ma heteroseksualną orientację...
Adam_S napisał(a):Oj widzę że chyba trafiłem w dziesiątkę. Stwierdziłeś że nie reprezentujesz nowej lewicy ani nie jesteś aktywistą LGBT. W takim razie pytam, jakież to posiadasz poglądy, które są ewidentnie niezgodne z poglądami nowej lewicy i ruchu LGBT.Here we go again... Słowem nie pisałem o nowej lewicy. Napisałem jedynie, że nie głosowałem nigdy na lewicę. Abym był aktywistą ruchów LGBT, musiałbym pracować dla KPH, Lambdy, itp. Nie pracuję. Tak, wyobraź sobie, że można być przeciętnym gejem, nie wkładać sobie piór w dupę, nie pracować w żadnej organizacji gejowskiej i oczekiwać małżeństw homo wraz z adopcjami, innymi słowy oczekiwać 100% zrównania praw.
Proste pytanie, czy tak ciężko na nie odpowiedzieć?
Adam_S napisał(a):Przecież skoro ich nie reprezentujesz, to znaczy że musisz się z nimi w czymś znaczącym nie zgadzać....Nie działam bezpośrednio na ich rzecz, co nie znaczy, że nie mam z nimi wiele punktów zbieżnych. To oczywiste, że bliżej mi do lewicy niż prawicy. To jeszcze nie oznacza, że jestem aktywistą.