GoodBoy napisał(a):Może byłbyś łaskawy wymienić teDziałacie z pozycji NGO jako de facto lobbyści w celu przepchnięcia swojej agendy politycznej, podczas gdy NGO winny spełniać funkcję kontrolną oficjalnych organów władzy. Służących do przepychania agend politycznych własnie. Upolityczniacie mechanizm z założenia apolityczny.
- dowolne środki w drodze do celu?
- widzimisie?
- nieuczciwość?
Kiedy wam się już uda osiągnąć, coście sobie zamierzyli, waszym szlakiem pójdą następni. Po stu-dwustu latach z Amnesty International, Transparency International, Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka, itd., itp. zostaną przybudówki władzy.
A widzimisię, proszę pana, to właśnie potoczna nazwa tego, co dyplomatycznie nazywa się "agendą polityczną".
GoodBoy napisał(a):Przychodzisz i ni z gruszki ni z pietruszki reklamujesz umiejętności posługiwania się kalkulatorem przez pilastra, nie podając ani wyliczenia, ani żadnych linków, a jedynie stwierdzając, że pilaster policzył ilu jest gejów.Bo nie pamiętam wątku ani numeru posta. Zapuść sobie searcha, to ci wypadnie.
GoodBoy napisał(a):Wykazałem moje zdumienie tym faktem, ponieważ o ile mi wiadomo, zajmują się tym ośrodki badawcze, dane są różne i powszechnie dostępne, a same statystyki populacji obarczone dużą dozą niepewności. Tymczasem okazuje się, że do policzenia gejów potrzeba było pilastra......który opierał się na jakichś szacunkach. Jakich, nie mam pojęcia, ale mam do człowieka zaufanie. Ty nie? To go zapytaj.
In my spirit lies my faith
Stronger than love and with me it will be
For always
Orkiestra!
Stronger than love and with me it will be
For always
Orkiestra!