Ezoteryka to bajki, ale w tym co napisaliście jest trochę ziaren prawdy i postaram się je wyłuskać.
Cytat:To bóg stworzony przez ludzi za pomocą wiary w niego.Za przykład możemy podać:Zeus i cała mitologie.Dobra,następną rzecza do omówienia jest sam Bóg.Wg. książek ezoterycznych Bóg jest istota doskonała i nie wnika w nasze życie i po smierci nie bedzie nas sądził(dlatego na swiecie jest tyle wojen itp)...Przebywa on w wymiarze atmicznym lub jeszcze wyżej.Nastepna sprawa to nasi opiekunowie.W Religi Katolickiej są postrzegani jako nasi Aniołowie.Możemy porozmawiać z naszym przewodnikiem przez Chaneling Lub Ob*.Śmierć kilincza-Dużo osób po smierci kilicznej widzi Jezusa piekło i ine duperele,dlatego że w astralu odbija sie ich myslokształt,to w co wierzyli całe życie.To prawda, tylko że jedyny "wymiar" w jakim takie rzeczy przebywają to ludzka podświadomość.
Cytat:Ja swego czasu byłem zainteresowany ezoteryką, nawet próbowałem medytować, potem nawet do prób uzyskania LD i OOBE doszło, ale skończyło się na tym, że czasem sobie pomedytuję, bo mnie to uspokaja i pozwala ochłąnąć, szczególnie po bardzo stresującym dniu.LD jest jak najbardziej udowodnione, ale jest niczym więcej niż taką naturalną wirtualną rzeczywistościa. OOBE jest z tym bardzo spokrewnione, ale takim "ezoterykom" wydaje się że to co się wtedy widzi to rzeczywistość. A to tylko wyobraźnia. Gdyby OOBE pozwalało na obserwowanie rzeczywistości to szpiedzy nie byli by potrzebni :]