El Commediante napisał(a):A to jest już kłamliwa insynuacja. Coś za co na ateiście powinny zacząć latać ostrzeżenia. Gdzie ja napisałem, że nie przeszkadza mi nierzetelność jakichś badań, bucu?
El Commediante napisał(a):Kolejny kłamliwy śmieć. Gdzie ja napisałem, że Regnerus to homofob?Napisał gość który wcześniej założył taki wątek:
http://www.ateista.pl/showthread.php?t=1...6+dyskusji
:lol2:
Z mojej strony EOT bo jak widać dyskusja z tym panem nie ma większego sensu.
Soul33 napisał(a):Badanie Regnerusa to jest po prostu badanie porównawcze dzieci z pełnych rodzin do dzieci z niepełnych rodzin - a konkretnie dzieci rodziców, którzy uczestniczyli w związkach jednopłciowych. Owszem, poprawne metodologicznie. I jednocześnie bezwartościowe w omawianym tutaj kontekście.
W jakim kontekście? Przecież kontekst jest taki czy to badanie jest poprawne metodologicznie czy też nie. I jeżeli info z Twojego posta jest prawdziwe to faktycznie wychodzi na to, że ciężko go użyć jako argument przeciw adopcji przez pary homo. Zauważ jednak, że kwestia ostatnich postów nie dotyczy samego obiektu badania ale tego, że pojawiły się głosy, iż poprawne ono nie jest właśnie ze względów metodologicznych. Jak na razie mamy zarzuty z różnych blogów związanych z środowiskiem LGTB kontra stanowisko uniwersytetu który zajmuje 35 miejsce na liście sznaghajskiej.