Cytat:proszę wskazać gdzie dzieci pracują w kopalniach?
Cytat:The opponents threatened that family income would necessarily be reduced; that there would be massive unemployment due to collapse of the industry; and that such legislation would be contrary to natural laws of economics demanding free enterprise.http://dr.archives.pdx.edu/xmlui/handle/psu/8134
Jak się prawem nie weźmie niektórych za mordę, to niestety nic się nie uzyska.
Cytat:ale to argument ma być za czym? :roll: To, że korsarz ma lepszą pracę bo udało mu się nie znaczy, że ma współczuć tym, którzy pracują w markecie, bo ludzie ci nie pracują za karę, tylko z własnej nieprzymuszonej woli, podobnie jak korsarz w swojej firmie.A ci którym się nie udało niech zapierdalają po 60 godzin przez 7 dni w tygodniu, a co. A jak nie będą wyrabiać to się doda trochę kas samoobsługowych, zysk musi być.
Cytat:Nic mi nie zrobiły. Dlatego i ja nie wpierdalam się w ich prywatne sprawy. Oczekuję też, żebyś Ty nie wpierdalał się w moje prywatne relacje z moim szefem.A pytałeś może takich kasjerek czy chcą pracować w niedziele? Czy może nie zniżasz się do znajomości z takimi ludźmi?
Cytat:Ty naprawdę wierzysz, że gdyby praca dzieci w kopalniach była dla kogokolwiek korzystna, to by dzieci w kopalniach nie pracowały? Jak można być tak naiwnym - trollujesz.Ale o Factory Acts to ty sobie poczytaj.
Cytat:Skoro twierdzisz, że muszą, to przyznajesz się do bycia skurwielem, który odbiera ludziom coś, co jest im koniecznie potrzebne.No nie, nie muszą, to przecież "dobrowolne" nadgodziny i inne ich takie "dobrowolne" wybory.
Cytat:Ja pierdolę - Ty naprawdę trollujesz tylko. Nie wierzę, żeby ktoś naprawdę twierdził, że "maszyny powodują bezrobocie".No to jak to? Jeden dzień z zamkniętym sklepem ma przyczynić się do wzrostu bezrobocia, a zastępowanie kasami samoobsługowymi kasjerek już nie?
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.