Wściekłe Gacie napisał(a):a czemuż to?:evil:
A dlaczegóż wyśmiewać się z kogoś i prześladować? Nie lepiej próbować zrozumieć? Mądry wyśmiewał się nie będzie, idiota zawsze znajdzie pretekst. Widzę, że szanowanie innych jest wielkim problemem dla niektórych. /Jest inny, więc trzeba go zgnoić - idiotyzm do kwadratu/.
A dlaczego zgnoić? No tak. Ma myśleć jak my! Ma być jak my! I ty, prawicowiec, zadajesz takie pytania?
Pawcio napisał(a):Prześladowanie w szkole - WOW. To Ci dopiero nowość. Iselin dzieci są bardzo okrutne. Mam podobną historię do Neuromancera. U mnie na osiedlu jest chłopak z zespołem downa. Bardzo sympatyczny. Wszyscy go lubią. Tyle tylko, że lat temu 15 te same osoby będąc dziećmi mówiło na niego zombie. Jego rodzice stali wtedy na balkonie i płakali. Odmienność ZAWSZE jest źle odbierana przez społeczeństwo. Nawet jeśli zmieniasz się na lepsze, ludzie i tak nie przyjmą tego za dobrą monetę. Tak jest, było i BĘDZIE.Bo dzieci i większość ludzi to idioci. W zaścianku mentalnym trudno jest być kimś innym. Lepiej chyba uczyć dziecko, by szanowało innych, a nie wpajać mu, że jak niepełnosprawny to gorszy, że jak niepełnosprawny, to trzeba się z niego śmiać.
Społeczeństwo, które nie traktuje odpowiednio ludzi w jakiś sposób wyróżniających się, jest marnym społeczeństwem i pisanie, że tak jest zawsze jest formą usprawiedliwiania takiego postępowania.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".