Cytat:Jeżeli uważasz, że nie da się kształtować pewnych zachowań, to naprawdę nie wiem, z jakiego powodu wciąż tu ktoś histeryzuje na temat prania mózgów przez lewacką propagandę. Ludzie przecież nie zmienili się od czasu wyjścia z jaskiń i pozostaną tacy sami, niezależnie od tego, co wymyślą kosmici z KPH.
Chcesz kształtować ludzkie zachowania? To mi pachnie Orwellem... Oczywiście dobre zachowanie będzie te, jakie wskaże lewica? Pozwól, że podziękuję.
Cytat:Bo dzieci i większość ludzi to idioci. W zaścianku mentalnym trudno jest być kimś innym. Lepiej chyba uczyć dziecko, by szanowało innych, a nie wpajać mu, że jak niepełnosprawny to gorszy, że jak niepełnosprawny, to trzeba się z niego śmiać.
Społeczeństwo, które nie traktuje odpowiednio ludzi w jakiś sposób wyróżniających się, jest marnym społeczeństwem i pisanie, że tak jest zawsze jest formą usprawiedliwiania takiego postępowania.
Choćbyś nie wiem jak dobrze wychował swoje dziecko to ono pójdzie kiedyś do klasy. Presja, programowanie społeczne. Polecam Eliota Aronsona i inne książki o psychologii społecznej, a także wyniki badań (lewacy je lubią) takich jak np. słynny eksperyment z "torturowaniem" ludzi prądem. Każdy z nas ulega presji. Siła tej presji często jest zmieniania przez społeczeństwo właśnie, które każe nam myśleć tak a nie inaczej. Wiem, że lewizna chce wywrócić cały porządek nasze cywilizacji do góry nogami, ale skutki tego będą opłakane.