Jester napisał(a):Współczuję tym homoseksualistom z filmików. Poważnie i bez ironii. Bycie tak słabym psychicznie jak oni jest prawdziwym problemem, który poważnie utrudnia życie. Znacznie bardziej niż bycie homoseksualistą.
Pewnie ty sprzeciwiłbyś się Kościołowi, rodzicom, otoczeniu i szkole, bez żadnej pomocy z zewnątrz, bez grupy osób na które możesz liczyć? Nie potrafisz sobie nawet wyobrazić presji, więc się nie wypowiadaj.
Stary Werter napisał(a):Napiszę boldem, bo chyba nie dotarło: dwie kobiety i jeden dziadek.
Zrozumiałem. Zostali zaatakowani we własnym kraju, bo byli Finami. Trójką z sam nie wiem, kilkunastu, kilkudziesięciu milionów osób z tej grupy? Przez jakichś szaleńców, prawdopodobnie fanatyków religijnych z jakiejś tam grupki? Znając psychokonserwatywną skłonność do dezinformacji niewiele z tego jest prawdą, ale załóżmy na potrzeby dyskusji, że miało to miejsce.
Cytat:Wytłumacz to dziecku.Może najpierw wytłumaczę dlaczego ktoś przezywa je "pedałem" albo "lezbą", a pani na polskim mówi że takie osoby są zboczone? W materialistycznym gimnazjalnym wieku jest się trzy lata, z psychokonserwami trzeba się użerać całe życie.
Cytat:Rozwiń, proszę, myśl, bo nie potrafię zmierzyć jej głębi.Dobrze prosperują te społeczeństwa, które eliminują aspołeczne zachowania. Gdyby ludzie godzili się na bycie dyskryminowanymi, nadal panowałby feudalizm.
Witold napisał(a):No ale gdyby je pobito za to, że były homo, to by była przerażająca zbrodnia nienawiści, czyż nie?
Obie zbrodnie byłyby tragiczne i przerażające. Tylko że jakoś nie protestujesz jak psychokonserwy biją w tarabany, bo "czarni biją białych".
Cytat:Szczerze mówiąc to nie widzę gdzie przedstawiłeś te powody. Bo to o "nienawiści i oklepywaniu po twarzy" za bardzo się nie kwalifikuje.Nie będę się powtarzał, a ty się do tego argumentu nie odniosłeś, także więcej ich już nie zobaczysz.
Cytat:Nigdzie, ale z tego jak wyolbrzymiłeś to co napisałem, wynikałoby, że to bagatelizujesz.To nie ja bagatelizuję tylko ci którzy piszą, że ta akcja społeczna jest płytka i gra na emocjach.