Jester napisał(a):Poproszę o podaniu nicku osoby, która się z Tobą nie zgadzała, a która nie jest homofobem.Proszę bardzo, chociażby Grim. A teraz ładnie mnie przepraszaj za swoje pomówienia.
Jester napisał(a):I każdy przejaw atakowania w jakiś sposób odstającego od grupy dziecka, jest spowodowany takim mechanizmem? Wpajanie, że ktoś rudy/mający długie włosy/jąkający się/innego wyznania/aspołeczny jest zły, chory i niedobry?Homoseksualiści bywają obiektem ataków ksenofobicznych nie tylko z powodów ideologicznych oraz uprzedzeń, lecz głównie właśnie takich, a więc nabytych, a nie wrodzonych. Wobec rudych/mających długie wlosy/jąkających się nie ma antypropagandy, wobec homoseksualizmu jest.
Czy może homoseksualiści są tutaj tajemniczym wyjątkiem?
Jester napisał(a):Jeżeli nie są wyjątkiem, to znaczy, że argumentacja jest pozbawiona sensu, bo dzieciaki "nienawidzą" każdej osoby odstającej od ogólnie przyjętej normy społecznej. A jeżeli są wyjątkiem, to dlaczego tak jest?A od kiedy homoseksualiistów próbuje się ustawiać poza normą spoęłczną? Odkąd psychokonserwa sobie postawiła za cel siać antyhomoseksualny jad. Dzieci nie zaatakują rówieśnika-geja, jeśli będą wiedziały, że homoseksualizm to normalna orientacja i nikt im nie będzie wpajać, że homo jest poza normą społeczną, tak jak nikt nie wpaja, że rudzi są poza nią. Edukacja i wychowanie w poszanowaniu do różnorodności nie eliminuje całkowicie zjawiska ksenofobii, ale je minimalizuje.
Jester napisał(a):Oczywiście, że się zachowywał. To, że katolik uważa homoseksualizm za grzech, nie oznacza, że chciałby robić gejom krzywdę. To, że prawicowiec nie zgadza się, aby homoseksualiści wychowywali nie swoje dzieci, też nie jest żadnym negatywnym działaniem.To, że katolik deklaruje, iż rzekomo nie chciałby robić gejom krzywdy nie oznacza, że nie chciałby ich leczyć. To, że prawicowcy chcieliby decydować kto może wychowywać nie ich dzieci, nie oznacza, że nie chcieliby pozbawić LGBT prawa do publicznych zgromadzeń oraz zabronić jakichkolwiek działań na rzecz emancypacji. Okazuje się, że nasi oponenci przejawiają bardzo negatywne postawy.
Jester napisał(a):A już na pewno nie działają negatywnie osoby, których drażni, że prywatna sfera seksualna jest co chwila wywlekana na pierwszy plan: a to Konopnicka była lesbijką; a to bohaterowie książki to geje; a to nagle się okazuje, że należy mówić na lekcjach polskiego o tym, jaką orientację mieli twórcy, choćby nie miało to absolutnie nic do rzeczy z ich twórczością i jakby miało obchodzić kogokolwiek poza gimbazą w wieku dojrzewania; a to jakieś parady, w których nie bardzo wiadomo o co chodzi, bo skoro homo jest normalne, to po co łazi półnagie po ulicach demonstrując wszem i wobec, że jest homo?Po raz kolejny, epatowanie seksualnością - nic takiego nie ma miejsca. Jeżeli są bohaterowie hetero i cię to nie dziwi, to nie powinno również dziwić, że są też bohaterowie homo, zwłaszcza, że tych drugich jest znacznie mniej. U bohaterów literackich orientacja ma przeważnie wiele do rzeczy, wynika choćby z samego faktu miłosnych relacji. Trudno skrywać orientację i zupełnie nie ma takiej potrzeby, jeśli autor opisuje wątek miłosny między przedstawicielami tej samej płci. Dla Jestera jest to już za wiele, jest to "wywlekanie orientacji na pierwszy plan", dlatego najlepiej jakby autor zatuszował fakty, udając, że Iksiński kochał się w Joli, a nie Krzysiu. Żeby hetero komfort Jestera nie był przypadkiem naruszony.
To o tym przeciętnym człowieku, zmęczonym tym całym homoseksualnym syfem we wszystkich mediach mówię.
Możesz sobie mówić co chcesz, a mówiąc o "homoseksualnym syfie" sam siebie ustawiasz jako homofoba. Potem oczywiście znowu będę winny, że "nazywam każdego homofobem, kto się ze mną nie zgadza", mimo, że nic takiego nie ma miejsca i że określam homofobem ludzi za konkretne postawy i formę wypowiedzi, a nie sam fakt nie zgadzania się. Zarzut o rzekomej seksualności na paradach jest tak samo trafiony jak zarzut o promowaniu nekrofilii podczas religijnego przemarszu z trupem w przezroczystej trumnie http://www.fronda.pl/a/dzis-szklana-trum...28552.html Zanim mi zaczniesz wklejać zdjęcia z parad zagranicznych, nie zapomnij powklejać również z Love Parade, Przystanku Woodstock oraz Karnawału w Rio.
Jester napisał(a):W ogóle zrozumiałeś o czym ja pisałem?Nie wiem co chcesz osiągnąć tą retoryką.... Próbujesz tu wszystkim wmówić, że ludzie wysysają z mlekiem matki nienawiść do homo. Idzie ci to bardzo nieudolnie, a ja ci jeszcze w tym chętnie pomogę, aby szło jeszcze bardziej nieudolnie.