Śmierć Szczurów napisał(a):Czyli słuchanie Stiglitza nie jest słuchaniem socjalistów, gdy po raz kolejny biorą się za dorzynanie gospodarki i społeczeństwa. To znaczy, że wrzuciłeś Stiglitza całkowicie poza tematem.Słuchanie Stiglitza jest słuchaniem socjalistów, podobnie jak słuchanie Misesa jest słuchaniem liberałów/libertarian.
Cytat:To, że jest bzdurna. A skoro jest bzdurna to wypowiedź powołująca się na nią i opierająca się na niej też jest bzdurna - tak jak pisałem na samym początku.Jest bzdurna w odniesieniu do morderców, syt. 0:1. Nie jest durna w odniesieniu do pracowników, chociażby z tego względu, że dotyczy jedynie tych zarabiających minimum, a tych podobno nawet dużo nie jest (jak twierdzą niektórzy). Reszty to przecież nie dotyczy, a nowi sobie wynegocjują na wolnym rynku dużo lepsze stawki, bądź się douczą
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL