Gocek napisał(a):Słuchanie Stiglitza jest słuchaniem socjalistów, podobnie jak słuchanie Misesa jest słuchaniem liberałów/libertarian.
Nie jest słuchaniem jak socjaliści uwzględniają prawidła rynkowe, gdy biorą się po raz kolejny za dorzynanie gospodarki i społeczeństwa, skoro Stiglitz nie był premierem RP.
Gocek napisał(a):Nie jest durna w odniesieniu do pracowników, gdyż dotyczy jedynie tych zarabiających minimalną, a tych podobno nawet dużo nie jest (jak twierdzą niektórzy).
Czyli Gocek twierdzi, że skoro istnieje jedna 40-letnia pracownica hipermarketu w małej mieścinie, z mężem alkoholikiem i 3 dzieci, to wszyscy pracownicy hipermarketów są 40-letnimi pracownicami hipermarketu w małej mieścinie, z mężem alkoholikiem i 3 dzieci.:wall:
Palmer napisał(a):Założe się, że Śmierć Szczurów nieczęsto zagaduje kasjerki. Nieczęsto pyta czy to fajnie zapierdalać w niedzielę
Po co ma pytać? Przecież Śmierć Szczurów rozumie, że fajnie jest sobie odpocząć w niedzielę. W związku z tym żądam interwencyjnego skupu moich usług, żebym też mógł sobie w niedzielę odpoczywać.
Palmer napisał(a):ze świadomością, że dzieciaka wychowują bandyci na podwórku.
Wiadomo, jakby matka była w domu, to trzymałaby dzieciaka cały czas w domu, pod kloszem.
I dlatego niemała część różnych złodziei itd. to dzieciaki z warstwy średniej...Palmer napisał(a):elitami w strzeżonych osiedlach
Ja płacę za swoje strzeżone osiedle, więc możesz mi skoczyć.
Palmer napisał(a):i resztą w cuchnących slumsach.
Nie płaciłem nikomu, żebyś mieszkał w cuchnących slumsach i nie zamierzam. Jak chcesz zamieszkaj na strzeżonym osiedlu - ja Ci naprawdę nie żałuję.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd