korsarz napisał(a):sprawa pracodawcy? to sprawa państwa, któremu Gocek nadaje rangę boskości. Zastanów się dlaczego istnieje szara strefa, czy wy socjaluchy nic już nie kumacie i zatrzymaliście się w XIX wieku? :wall:Sprawę reguluje państwo, a wykonuje pracodawca, więc jest to sprawa pracodawcy. Nie nadaję państwu rangi boskości, w stopniu w jakim Ty nadajesz wolnemu rynkowi. Lecz w przeciwieństwie do wolnego rynku, państwo istnieje i realnie oddziałuje.
Cytat:no i co z tego, dzięki temu, że jest przychód taki socjaluch jak Gocek może mieć za co wyżyć, może taki roszczeniowiec dostać swoje nędzne minimum, skoro na nic więcej nie pozwalają mu jego kwalifkacje. Ciesz się chłopie, że jakiś przedsiębiorca zatrudnia takiego wichrzyciela jak ty. Ja bym za takie pierdolenie od razu cię z mojej firmy wyrzucił. Jako powód podałbym to, że jesteś no właśnie... Gockiem.To już jest Twój problem. Wychodząc z tego agresywnego i fanatycznego tonu, to pewnie i gorsze rzeczy byś czynił, gdybyś miał ku temu środki i władzę. Darwinista społeczny od siedmiu boleści.
Cytat:to dlaczego Gocek nie założy własnej firmy? niech spróbuje w swoim przedsiębiorstwie zastosować socjalistyczny model, zobaczymy jak mu pójdzie.Tobie można 1000 razy powtórzyć dlaczego, a i tak nie zrozumiesz, bo w koło to samo pytanie powtarzasz. Wiara czyni cuda.
Cytat:a czy ktoś Gocka zmusza do pracy? :roll: zawsze taki Gocek, cobras i inni mogą iść żyć jak pariasi na squacie. Mało macie tych lewackich burdeli?
lol?
Cytat:Czemu Gocek korzysta z kapitalistycznych technologii, czemu pracuje na umowę o pracę? niech się zwolni i idzie głosić dobrą nowinę.Kapitalistycznych technologii? A co to takiego? Zadajesz pytanie, czemu pracuję na umowę o pracę? Czy Ciebie już na maksa pogięło Korsarz?
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL