Iselin napisał(a):Nie odpowiedziałeś na pytanie :>Przez my rozumiałem nas, czyli Ciebie i siebie
Jako, że Twoje wypowiedzi były adresowane do mnie, uznałem, że znasz moje wcześniejsze wypowiedzi. A tutaj okazuje się, że imputujesz mi twierdzenia, których nigdy nie głosiłem (np: że nie da się pracować za wyższą minimalną, że każdy pracodawca to samo zło itp.). Pracodawca przy wynagrodzeniach uwzględnia poza czynnikiem ekonomicznym, również czynniki społeczne (układy, znajomości, powiązania, lojalność pracownika etc.). Natomiast z założenia pracodawcy zależy na tym, aby minimalizować wszelkie koszty, w tym wynagrodzenie pracownika. Najtrudniej mają podmioty słabe, czyli zawody relatywnie proste i o dużym stopniu konkurencji pracowniczej.Śmierć Szczurów napisał(a):Odniosłem się. Napisałem dlaczego uważam, że Żydzi to zło tak samo jak Kołodko napisał dlaczego neoliberalizm to zło. Rozumiem, że jesteś antysemitą?Kołodko podaje konkretne argumenty i wskazuje na mechanizmy. Przesłanki są inne i możliwa weryfikacja.
Cytat:I dlatego podnoszą wynagrodzenia :roll:
http://www.biedronka.pl/str/4/i/1402.php
a takie coś, to pewnie konkurencja tworzy:
Stowarzenie Stop wyzyskowi - Biedronka
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL