Śmierć Szczurów napisał(a):To nie jest odpowiedź na moje pytanie. Zadam je więc jeszcze raz, może w końcu na nie odpowiesz:To jest odpowiedź na Twoje pytanie, lecz nie taka, jaką chciałeś usłyszeć.
Czy zdanie "Żydzi robią macę z chrześcijańskich dzieci" jest dowodem na to, że Żydzi robią macę z chrześcijańskich dzieci, tudzież są be?
Natomiast odpowiem, że jest w takim samym stopniu dowodem na cokolwiek, jak każde inne zdanie, przykładowo: "Żydzi nie robią macy z chrześcijańskich dzieci" jest dowodem na to, że Żydzi nie robią macy z chrześcijańskich dzieci, tudzież są be lub nie (w zależności od założeń).
Samo zdanie, jest jedynie zdaniem.
Cytat:Tu:No przepraszam, ale dla mnie profesor ekonomii ma większy autorytet niż Śmierć Szczurów.
Jako Prof. Ekonomii, to jednak jego pyta się o te sprawy, a nie np: Śmierci Szczurów.
Cytat:Wskazywanie, że Śmierć Szczurów jest zbyt głupi, żeby śmieć kwestionować zdanie prof. Kołodki, który powiedział, że neoliberalizm jest, bo je be, stanowi ad personam.Nie napisałem, że jesteś zbyt głupi. To już Twój odbiór. Odwołałem się jedynie do kogoś, kto się zagadnieniem zajmuje naukowo i zawodowo, przez wiele lat. Dlatego jego wnioski i opis tej sfery rzeczywistości jest bardziej wiarygodny, niż użytkownika ateisty pl, który twierdzi, że wolny rynek jest sprawiedliwy, bo jest sprawiedliwy i wszystko sam wyreguluje, jak mityczna niewidzialna ręka rynku. Który wypowiedź profesora skwitował jednym wyrażeniem - propaganda i nic poza tym.
Jeżeli dla Ciebie to ad personam, to przyznam, że bardzo wrażliwy z Ciebie osobnik i nie było to moim założeniem aby Cię urazić. Jednak faktem jest, że bardziej cenię tego profesora od Ciebie w kwestii poruszonego przez niego w artykule tematu.
Cytat:A argument z autorytetu jest o kant potłuc i zabroniony na podstawie Regulaminu.Ciekawy regulamin. Można obrażać całe grupy społeczne i poszczególnych użytkowników (a przynajmniej w tym zakresie regulamin nie jest egzekwowany), a nie można odwołać się do np: naukowego autorytetu
. No chyba, że to autorytet zgodny z panującą i właściwą ideologią
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL