Wściekłe Gacie napisał(a):Takie smaczki się zaczynają, gdy socjaliści zaczynają mieszać pojęcie sprawiedliwości do wrodzonych zdolności, cech. Czy to jest sprawiedliwe, że Jacek jest mały, a Marek duży? Socjalista powie : Nie! Należy ich wyrównać! Ściąć Markowi głowę! Socjaliści po prostu rozumieją sprawiedliwość jako równość wszystkich i dlatego chcą wszystkich wyrównać(oprócz siebieZa to Wściekłe Gacie świetnie rozumie wszystkich socjalistów, powyżej dał temu przykład). Skutki są tragiczne.

PS Neuromancer. zasadniczo do tego co piszesz, nie mogę się przyczepić. Są to prawidłowości obserwowalne i występujące rzeczywiście, mające pozytywny skutek makro. Ale obok tego co Ty opisałeś istnieje szereg innych, w tym również opisywane przeze mnie i występują one równorzędnie w zależności od różnych zmiennych.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL