Grim napisał(a):Przydałoby się prawo zakazujące muzułmanom zasiadania w samorządach, parlamencie itd. By się raban na tym "światłym zachodzie" zrobił jacy to my nietolerancyjni, Merkelowa by pewnie straszyła wjazdem, a Unia kary nakładać by próbowała.
Kurde, skojarzyło mnie się to z pewnym filmikiem który ostatnio widziałem.
Byl to filmik wyprodukowany przez Belgijski "Vlams Belang", (partia która jest nieprzychylna imigracji) i który miał być retransmitowany w internecie w nie wiem ilu językach po to aby odstraszyć od Belgii obcokrajowców to po prostu nie wyrabiałem i łzy mnie po oczach ciekły.
Nie chciałem uwierzyć ze to prawdziwy filmik propagandowy tylko myślałem ze to parodia naśmiewająca się z tej partii.
Filmik cały czas powtarzał coś w stylu "nie przyjeżdżajcie, nie mamy dla was jedzenia", "nie przyjeżdżajcie, nie mamy dla was pracy", etc, etc, za każdym razem z innym ujęciem
Np. w pewnym momencie pokazują ujęcie w pewnym miejscu które doskonale znam, stoi facet przed kamerą a za nim postawili kilka worków publowych i koleś ze śmiertelną powagą się patrzy w kamerę i mówi "nie przyjeżdżajcie, Belgia jest pełna takich "bidonville*" gdzie skończyli ludzie tacy jak wy".

Oczywiście w tym miejscu żadnego "bidonville" nigdy nie było i nawet te worki na śmiecie musieli sami przywieść ze sobą aby nakręcić to ujęcie bo jest to w miarę czyste miejsce, ale dla widza lambda który o Belgi nic nie wie to ten filmik musiał naprawdę poważnie wyglądać.
Doszedłem do wniosku ze to był znakomity pomysł, wygląda na pierwszy rzut oka jak parodia dla wszystkich znających Belgię ale już niekoniecznie dla Mahometa który w Belgi jeszcze nigdy nie był. :p
Takie filmiki powinno się w Polsce kręcić ale w sposób jeszcze bardziej brutalny.
Np pokazać jakieś spopielona w wypadku samochodowym zwłoki i stwierdzić ze tak w Polsce kończą araby.

Potem powiesić jakąś kukłę na drzewie i stwierdzić ze to odnaleziony arab zabity przez Polskich ekstremistów.
Taka kłamliwa propaganda to w sumie zajebista i korzystna sprawa. :]
*bidonville: http://pl.glosbe.com/it/pl/bidonville
Chodzi po prostu o domy ze śmieci takie jak w niektórych indyjskich krajach.
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
-Konfucjusz