Gocek napisał(a):Neoliberalizm nie oznacza wszystkiego, podobnie jak socjalizm, liberalizm czy faszyzm i każda inna doktryna, nie oznacza wszystkiego, to po pierwsze.Neoliberalizm (tak ja Ty tego terminu używasz) nie jest doktryną. Doktryny ktoś wyznaje. Tymczasem w tej dyskusji neoliberalizm jest tylko workiem do bicia dla Gocka i cobrasa. Nikt się pod nim nie podpisuje.
Cytat:Po drugie, ciekawy termin ukułeś, tj. "myślozbrodnia"Zawsze widziałem, że jesteś mało bystry. Ale teraz postanowiłeś mi udowodnić, że jesteś debilem, który niczego poza Marksem nie czytał. A przecież terminu tego nie ukuł jakiś prawak.
Cytat:tutaj możesz podpiąć wszystko co Tobie nie odpowiada i teoretycznie załatwić sprawę.No właśnie. Dlatego użyłem tego terminu (który nie ja ukułem).
Cytat:Po trzecie, autorytety, specjaliści, ludzie nauki są faktemNie. Ludzie nauki nie są faktem. Ale brak umiejętności konstruowania i rozumienia zdań logicznych też już wykazałeś.
Cytat:Ple ple ple o tym czemu Gocek słucha autorytetówA czy ktoś Ci broni słuchać autorytetów? Tym niemniej jeśli ktoś ma do zdania autorytetu zastrzeżenia merytoryczne, to ma prawo je wyrazić. A osoba powołująca się na autorytet winna wtedy merytorycznie się do tych zastrzeżeń odnieść, a nie poprzestawać na "zamknij się, bo głupi jesteś".