Gocek napisał(a):To jest odpowiedź na Twoje pytanie, lecz nie taka, jaką chciałeś usłyszeć.
To nie jest odpowiedź na moje pytanie, skoro na to pytanie można odpowiedzieć albo tak albo nie. Tertium non datur.
Gocek napisał(a):Samo zdanie, jest jedynie zdaniem.
Długo trwało, ale w końcu przyznałeś, że Kołodko nie powołał żadnego argumentu na rzecz tego, że neoliberalizm jest be, ani nawet nie zdefiniował neoliberalizmu.
Gocek napisał(a):No przepraszam, ale dla mnie profesor ekonomii ma większy autorytet niż Śmierć Szczurów.
Fascynujące. Argument z autorytetu jest nadal o kant potłuc.
Gocek napisał(a):Który wypowiedź profesora skwitował jednym wyrażeniem - propaganda i nic poza tym.
Sam w końcu przyznałeś, że to tylko propaganda.:roll:
Gocek napisał(a):Jeżeli dla Ciebie to ad personam, to przyznam, że bardzo wrażliwy z Ciebie osobnik
Nie jestem wrażliwy i nie poczułem się urażony - wskazałem po prostu, że pośrednio przyznałeś się do braku argumentów na rzecz Twojej tezy, że z wypowiedzi Kołodko cokolwiek merytorycznego wynika.
Gocek napisał(a):nie można odwołać się do np: naukowego autorytetu.
Można. Nie można stosować argumentu z autorytetu. Wiem, że wiesz co to znaczy, więc nie będę tłumaczył różnicy między odwołaniem się do autorytetu naukowego a argumentem z autorytetu.
zefciu napisał(a):A osoba powołująca się na autorytet winna wtedy merytorycznie się do tych zastrzeżeń odnieść, a nie poprzestawać na "zamknij się, bo głupi jesteś".
No właśnie.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd

.