Przy okazji:
Dramat robotników w Dubaju
PS Zawsze mogą zmienić pracę lub założyć własną działalność
Nie wiem o co im chodzi? Przecież się na to zgodzili (Ironia, gdyby ktoś się nie zorientował).
Jak mówili poprzednicy, czynników jest "multum" i socjalizmy również są winne, w pewnych sferach.
Dramat robotników w Dubaju
PS Zawsze mogą zmienić pracę lub założyć własną działalność
Nie wiem o co im chodzi? Przecież się na to zgodzili (Ironia, gdyby ktoś się nie zorientował).zefciu napisał(a):Jeśli tak, to "neoliberalizm" to po prostu "stan gospodarki światowej na przełomie XX i XXI wieku". W tej sytuacji mówienie "winny jest neoliberalizm", to jak mówienie "przyczyną deszczu jest pogoda". A mówienie "należy odejść od neoliberalizmu" znaczy tyle co "uważam, że należy rozpirzyć współczesną gospodarkę, ale nie oferuję nic w zamian".Nikt nie mówi, że winny jest neoliberalizm, tylko wskazuje na jej, czyli ideologii neoliberalnej, negatywny (w przypadku socjalistów) lub pozytywny (w zależności od naszej pozycji w społeczeństwie i poglądów) wpływ na współczesną gospodarkę w skali makro.
Jak mówili poprzednicy, czynników jest "multum" i socjalizmy również są winne, w pewnych sferach.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL