Śmierć Szczurów napisał(a):Po pierwsze, wątpliwe, żeby bełkot był wynikiem badań i analiz.Na jakiej podstawie twierdzisz, że to bełkot?
Cytat:Po drugie, na podstawie zaprezentowanego poglądu nie wiem z czego to wynika, więc pogląd nadal nie ma żadnej wartości jako argument - cały czas to piszę.To skąd wiesz, że to propaganda?
Cytat:Nie potrzebuję wszechwiedzy, żeby wiedzieć, że bełkot to bełkot i z logiką nie ma nic wspólnego.Na jakiej podstawie twierdzisz, że to bełkot? Gdzie w jego wypowiedzi brak logiki?
Cytat:Wskaż mi gdzie w tej wypowiedzi "Wzbogacanie się mniejszości odbywa się w dwójnasób: po pierwsze przez manipulacje systemem budżetowym - podatki, transfery, wydatki i po drugie przez osłabianie państwa." są fakty, badania i logika, skoro sam przyznałeś, że to jest pogląd.:roll:Przyznałem, że to pogląd, lecz nie oznacza to tego, że jest to bełkot, pozbawiony logiki.
Ten człowiek prowadzi badania nad tymi zagadnieniami i stawiając swój autorytet i dorobek naukowy, na ich podstawie (podając również źródło - książkę), takie poglądy wyraża.
To oznacza, że manipulacje systemem budżetowym oraz osłabianie państwa, mogą stanowić i wg Profesora, stanowią konsekwencje wdrażania ideologii neoliberalnej i to jest to, co między innymi, odróżnia ją, od klasycznego liberalizmu, mimo, że się do klasycznego liberalizmu bezpośrednio odwołuje.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL