Śmierć Szczurów napisał(a):Czytam zdanie, widzę, że jest wewnętrznie sprzeczne = kwalifikacja: bełkot.Gdzie ta sprzeczność?
Cytat:Z Twojej wypowiedzi i z wypowiedzi jego wielbiciel, które cytowałeś. Dla kwalifikacji czegoś jako propaganda nie ma znaczenia czy podawane informacje są prawdziwe czy nie, więc nie ma znaczenia dla wypowiedzi Kołodki czy oparł swoje twierdzenie o jakiekolwiek badania.Ma znaczenie, czy podawane informacje są prawdziwe czy nie. Czy określisz to jako propaganda, czy nie, już nie ma znaczenia. Bo w szerokim rozumieniu, wszystko można pod propagandę (niekoniecznie pejoratywnym) podciągnąć .
Cytat:Zefciu już Ci tłumaczył, że tam jest wewnętrzna sprzeczność.Zefciu moim zdaniem nie rozumie zagadnienia i niczego nie udowodnił, lecz stwierdził, że to sprzeczność.
Cytat:Tego nie powiedziałem - powiedziałem, że przyznałeś, że to jest propaganda. Fakt, że to bełkot, jest oczywisty po przeczytaniu tego co napisał, ale faktycznie, tego nie przyznałeś.Że może być to propaganda!
Wykaż tą oczywistość bełkotu.
Cytat:A czym ten neoliberalizm jest, nadal nie wiadomo.:roll: Chyba, że podpisujesz się pod twierdzeniem Sofeicza, z którego wynika, że neoliberalizm to jest inna nazwa dla socjalizmu, służaca ośmieszeniu idei liberalnych.Wiadomo. Tylko, najwyraźniej masz trudności ze zrozumieniem zagadnienia, bo jak inaczej to określić?
Neoliberalism
kronopio napisał(a):A mnie wydaje się, że ostatnio związki działają przede wszytskim w interesie własnym i wybranych partii.W interesie własnym, niewątpliwie. Jak widać interes pracowników, jest w ich interesie.
Cytat:Pielęgniarki, górnicy wyszli na ulice, jak im było źle. Pracowników supermarketów pod sejmem, póki co, nie widziałem. Więc może nie jest im tak źle?Raczej nie zorganizowali związków zawodowych, tak silnych jak górnicy, nauczyciele, lekarze etc. I to związki inspirują i wzywają do protestów.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL