Hastur napisał(a):Czyli wszystko znów rozbija się o definicjePokaż mi jedno europejskie, współczesne i (opcjonalnie) jedno historyczne społeczeństwo sekularne w Twoim rozumieniu. Bla, bla, bla. Ani nie udowodnisz mi homofobii, ani nie przyjedziesz na Śląsk, potrafisz tylko szczekać jak kundel.
Nie bardzo. Dla mnie sprawa jest prosta - jeśli Francuzi są społeczeństwem sekularnym, to nie mają zwiększonego ryzyka zapadnięcia na chorobę "islam". Może się oczywiście okazać, że nie są - ale wtedy zapadnięcie na chorobę "islam" będzie właśnie efektem tego, że jakiejś religii poszukiwali.
Sądzę, że Francję można nazwać państwem sekularnym. Czechy chyba też.
1. Jesteś zwolennikiem związków partnerskich?
Nie.
2. Jesteś zwolennikiem parad równości?
Nie.
3. Nie masz nic przeciwko gejom, którzy walczą o równouprawnienie?
Nie.
4. Jesteś przeciwny nazywaniu gejów 'pedałami' i innymi jakże 'miłymi' określeniami?
To zależy -generalnie nie popieram.
5. Czy uważasz, że orientację można zmienić?
Nic jeszcze na ten temat nie uważam, chociaż z tego co czytam, wydaje się to możliwe.
6. Jaki jest twój stosunek do adopcji dzieci przez pary homoseksualne?
Negatywny.
7. Czy uważasz, że jawny gej/jawna lesbijka może uczyć w szkole?
Może, przy założeniu, że nie wciska treści ideologicznych w nauczanie.
8. Czy homoseksualizm=pedofilia?
Nie.
9. Czy poza Kyriosem masz jeszcze jakiś znajomych gejów /najlepiej z LGBT/?
Nie powinno być "jakichś"? Mam, nie wiem czy są działaczami LGBT.
10. Czy uważasz, że geje mają takie samo prawo do bycia obleśnymi jak hetero?
Tak, mają takie same prawo bycia obleśnymi tam, gdzie ich nie widać.
Jestem homofobem?
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd

Pokaż mi jedno europejskie, współczesne i (opcjonalnie) jedno historyczne społeczeństwo sekularne w Twoim rozumieniu. Bla, bla, bla. Ani nie udowodnisz mi homofobii, ani nie przyjedziesz na Śląsk, potrafisz tylko szczekać jak kundel.