nonkonformista napisał(a):Aby to ustalić, potrzeba zadać parę pytań:
1. Jesteś zwolennikiem związków partnerskich?
Nie. To złe rozwiązanie psujące prawo. Problemy osób homo powinny być rozwiązane na zasadach ogólnych a nie przez tworzenie kolejnej grupy osób którym państwo łaskawie popuszcza smyczy.
Cytat:2. Jesteś zwolennikiem parad równości?Zależy w jakiej formie. Każdy ma prawo do manifestowania. Natomiast gdy widzę gości lub kobiety z piórami w dupie na ulicy to tak - mam przeciw nim sporo. I nie obchodzi mnie jaka jest ich orientacja seksualna.
Cytat:3. Nie masz nic przeciwko gejom, którzy walczą o równouprawnienie?Nie mam. Nie podoba mi się forma w jakiej to robią - ale każdy ma prawo walczyć o to co chce.
Cytat:4. Jesteś przeciwny nazywaniu gejów 'pedałami' i innymi jakże 'miłymi' określeniami?Jestem przeciw. Jednak powinno być to regulowane wyłącznie na zasadach kultury osobistej a nie regulacji prawnych.
Cytat:5. Czy uważasz, że orientację można zmienić?Czy jest to w ogóle chociaż teoretycznie możliwe? Prawdopodobnie tak.
Czy potrafimy dokonać czegoś takiego obecnie - nie wiem.
Cytat:6. Jaki jest twój stosunek do adopcji dzieci przez pary homoseksualne?Jestem przeciw. Przynajmniej do czasu przeprowadzenia długotrwałych i wiarygodnych badań w tej kwestii.
Cytat:7. Czy uważasz, że jawny gej/jawna lesbijka może uczyć w szkole?Tak o ile jego orientacja nie wpływa na wykonywaną pracę. Jednak uważam, że decyzja powinna należeć do dyrektora szkoły i np dyrektor szkoły religijnej powinien mieć prawo nie zatrudniać takich ludzi. Jak i np prywatny właściciel firmy powinien mieć prawo nie zatrudniać geja bo nie lubi gejów tak jak powinien mieć prawo nie zatrudniać blondyna bo nie lubi blondynów.
Cytat:8. Czy homoseksualizm=pedofilia?Nie.
Cytat:9. Czy poza Kyriosem masz jeszcze jakiś znajomych gejów /najlepiej z LGBT/?Znam kilku jawnych gejów z poza LGTB (chociaż nie nazwałbym ich znajomymi, przynajmniej nie takimi z którymi na piwo chodzę - zaznaczam, że nie chodzę nie dlatego, że są homo tylko dlatego, ze to nie ten typ znajomości). Czy fakt, że nie należą do LGTB powinien wpływać na moją ich ocenę ?
Cytat:10. Czy uważasz, że geje mają takie samo prawo do bycia obleśnymi jak hetero?Raczej tak samo jak hetero powinni starać się nie być obleśni przynajmniej wśród ludzi. Ich orientacja nie jest taryfą ulgową dla łamania norm społecznych.
I jak zdałem test pozytywnie ? Jestem homofobem ?