nonkonformista napisał(a):1. Jesteś zwolennikiem związków partnerskich?Nie, ze względu na polski porządek prawny, a nie ze względu na jakąś osobistą niechęć do tego typu rozwiązań. Osobiście uważam, że umowy cywilne winny być kreowane w dowolny sposób przez obywateli i jedynie podawane do wiadomości odpowiednim organom weryfikującym.
Cytat:2. Jesteś zwolennikiem parad równości?Nie, ze względu na to, że wartości i idee (a raczej ich niedobór) niesione na banerach, sloganach czy ustach uczestników tych parad są rozbieżne z moimi. W tym samym sensie nie jestem również zwolennikiem różnych manifestów i marszy o zabarwieniu politycznym organizowanych przez szeroko pojętą lewicę (w wydaniu anarchistycznym, socjaldemokratycznym, socjalistycznym czy stricte marksistowskim). Nie jestem natomiast zwolennikiem zakazywania takich marszy.
Cytat:3. Nie masz nic przeciwko gejom, którzy walczą o równouprawnienie?Generalnie nie, zastrzeżenia kieruję do konkretnych trolli typu GoodBoy.
Cytat:4. Jesteś przeciwny nazywaniu gejów 'pedałami' i innymi jakże 'miłymi' określeniami?Nie jestem. Sam tak czasem nazywam gejów. Zdarza mi się, przyznaję się do tego. Podobnie jak niekiedy (rzadko) nazywam lewicowych fanatyków lewakami (zgodnie z SJP nie jest to określenie obraźliwe, ale wiele osób tak je odbiera).
Cytat:5. Czy uważasz, że orientację można zmienić?Opierając się na badaniach naukowych dot. genezy tego zaburzenia, jest to mało prawdopodobne.
Cytat:6. Jaki jest twój stosunek do adopcji dzieci przez pary homoseksualne?Zdecydowanie negatywny. Państwo powinno dać możliwość odpowiednim rodzinom z jednym czy dwójką dzieci na adopcję kolejnego poprzez ulgę podatkową (dzięki temu bp zaoszczędzi na wydatkach na rodzinach zastępczych i domach dziecka, jednocześnie dając osieroconym dzieciom najlepsze możliwe warunki akomodacji).
Cytat:7. Czy uważasz, że jawny gej/jawna lesbijka może uczyć w szkole?Jeśli ma być to szkoła, do której ja poślę swoje dzieci za własne pieniądze, to nie. A więc, odnośnie systemu polskiej edukacji publicznej - nie.
Cytat:8. Czy homoseksualizm=pedofilia?Oczywiście nie, chociaż według niektórych badań stricte statystycznych, jakaś korelacja występuje.
Cytat:9. Czy poza Kyriosem masz jeszcze jakichś znajomych gejów /najlepiej z LGBT/?Nie.
Cytat:10. Czy uważasz, że geje mają takie samo prawo do bycia obleśnymi jak hetero?Nie wiem o co pytasz.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici