nonkonformista napisał(a):Aby to ustalić, potrzeba zadać parę pytań:Zwolennikiem to może gruba przesada. Ale jestem za tym, żeby te sprawy prawnie ujednoznacznić, żeby biedroniarnia przestała "rykoświstąkać" w końcu. Aczkolwiek "małżeństwa gejowskie" to jest kuriozum i śmiech na sali.
1. Jesteś zwolennikiem związków partnerskich?
Cytat:2. Jesteś zwolennikiem parad równości?Nie. Nic dobrego nie robią a tylko dostarczają niezdrowej pożywki mediom i rozjuszają ludzi. Poza tym utwierdzają wielu z nas w przekonaniu, że LGBT są inni, dziwaczni, nienormalni.
Cytat:3. Nie masz nic przeciwko gejom, którzy walczą o równouprawnienie?Mam. Bo równouprawnienie od dawna jest.
Cytat:4. Jesteś przeciwny nazywaniu gejów 'pedałami' i innymi jakże 'miłymi' określeniami?Skoro sami się o to proszą....
Cytat:5. Czy uważasz, że orientację można zmienić?Uważam, że można.
Cytat:6. Jaki jest twój stosunek do adopcji dzieci przez pary homoseksualne?Nawet taki pomysł nie powinien nigdy powstać. To chore.
Cytat:7. Czy uważasz, że jawny gej/jawna lesbijka może uczyć w szkole?Jak nie będzie "homoedukować" i robić podobnych akcji to czemu nie?
Cytat:8. Czy homoseksualizm=pedofilia?Bez przesady.
Cytat:9. Czy poza Kyriosem masz jeszcze jakichś znajomych gejów /najlepiej z LGBT/?Ja znam dwóch gejów co teraz mieszkają w Szwecji, jeden z nich to brat mojego szwagra a drugi to jego facet.
Cytat:10. Czy uważasz, że geje mają takie samo prawo do bycia obleśnymi jak hetero?W końcu jest równouprawnienie, nie?
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."
Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)