nonkonformista napisał(a):Aby to ustalić, potrzeba zadać parę pytań:W wersji firmowanej przez lobby LGBT, nie.
1. Jesteś zwolennikiem związków partnerskich?
nonkonformista napisał(a):2. Jesteś zwolennikiem parad równości?W ramach wolności słowa ludzie mają prawo takowe przeprowadzać, ale wedle tego samego prawa każdy może wyrażać swoją opinię o nich i ludziach którzy w nich biorą udział - a w moim przypadku jest to opinia negatywna.
nonkonformista napisał(a):3. Nie masz nic przeciwko gejom, którzy walczą o równouprawnienie?Mam to, że równouprawnienie dawno mają, a to, o co "walczą" ( a właściwie to lobbują) to modyfikacja kultury i społeczeństwa wedle własnego widzimisię - w związku z tym są moimi przeciwnikami politycznymi - jak komuniści, anarchiści czy islamiści.
nonkonformista napisał(a):4. Jesteś przeciwny nazywaniu gejów 'pedałami' i innymi jakże 'miłymi' określeniami?Zależy od warunków i towarzystwa. W kulturalnym towarzystwie gdzie "miłych" określeń się generalnie nie używa wobec nikogo, jestem przeciwny. W towarzystwie gdzie "miłymi" określeniami dostać się może każdemu, no cóż, skoro geje chcą równouprawnienia, to nie widzę powodu dla którego mieli by nie dostawać takimi określeniami.
nonkonformista napisał(a):5. Czy uważasz, że orientację można zmienić?Nie jest mi wiadomo by skuteczna metoda na to istniała obecnie, ale nikt nie jest w stanie stwierdzić czy jest to możliwe, i jestem za prowadzeniem badań naukowych w celu stworzenia takiej metody.
nonkonformista napisał(a):6. Jaki jest twój stosunek do adopcji dzieci przez pary homoseksualne?Negatywny.
nonkonformista napisał(a):7. Czy uważasz, że jawny gej/jawna lesbijka może uczyć w szkole?Zależy co rozumiesz jako "jawny". Jeśli to, że ma na facebooku napisane że jest homo, to ok.
Zaś jeśli obnosi się ze swoją orientacją oraz przynależnością do subkultury LGBT...
Czy uważasz, że jawny nazi-skinhead, stalinista, albo kanibal może uczyć w szkole?
nonkonformista napisał(a):8. Czy homoseksualizm=pedofilia?Większość badań nie wykazuje takiej korelacji.
nonkonformista napisał(a):9. Czy poza Kyriosem masz jeszcze jakichś znajomych gejów /najlepiej z LGBT/?Tak, ale nie z LGBT.
nonkonformista napisał(a):10. Czy uważasz, że geje mają takie samo prawo do bycia obleśnymi jak hetero?Prawo? Tak. Ale niech się nie dziwią że dla obserwujących hetero, ich obleśność będzie widziana jako (estetycznie) gorsza niż ekwiwalentne zachowanie pary hetero, a jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje. Choć też różnie to z tym bywa, jak to wyraził poseł Węgrzyn w swoich sławnych słowach.
Nations do not survive by setting examples for others. Nations survive by making examples of others.