GoodBoy napisał(a):Zwolennik poniżania środowiska LGBT.Tak jest! Poniżanie pewnych środowisk, z którymi sie nie zgadza jest w dyskursie politycznym raczej normą, dlaczego środowiska LGBT miały by być lepsze od innych?
Pytanie pomocnicze - czy jesteś zwolennikiem poniżania środowisk neonazistowskich?
GoodBoy napisał(a):Podobnie jak Babtiste, marzy, aby medycyna stworzyła kiedyś skuteczną metodę zmiany orientacji.A homoseksualiści nie marzą? Skoro bycie homo jest takie niewdzięczne i problematyczne, i pod górkę, to dlaczego nie marzą o tym, by pewnego dnia za pomocą jednego zastrzyku stać się hetero i pozbyć się tych wszystkich problemów?
Dlaczego nie chcesz, aby takiego odkrycia dokonano? Na pewno niejeden homoseksualista by skorzystał.
GoodBoy napisał(a):Uważa, że geje powinni ukrywać fakt swojej orientacji w życiu publicznym.A niech sobie noszą i koszulki z napisem "jestem homoseksualistą" to nikogo nie obrzydza, choć co sobie o osobie odczuwającej konieczność takiej manifestacji to inna kwestia - gdybym nosił koszulkę z napisem "jestem heteroseksualistą" to też by się ludzie gapili na mnie jak na lekko szurniętego. Zwracam za to uwagę na to, że jak będą robić w życiu publicznym coś, co obrzydza heteroseksualną większość publiki, to ta publika będzie się krzywić, marudzić i generalnie dawać wyraz swojemu niezadowoleniu z tego widoku, i jak najbardziej ma ona do tego prawo.
Zaś jeśli do tego dochodzi obnoszenie się z przynależnością do subkultury LGBT...
Wystarczy popatrzeć jak traktowane są osoby jawnie przynależące do pewnych niepopularnych subkultur nie związanych wcale z seksualnością, i nikt nie robi z tego afery.
Nations do not survive by setting examples for others. Nations survive by making examples of others.