lumberjack napisał(a):Kronopio i Nonkonformista siedzą na dupach, dłubią w nosach i kulają kulki z glutów, więc są ok. Matka Teresa pomagała ciapatym i zrobiła tysiąc razy więcej dobrego niż Kronopio i Nonkon, ale i tak jest be.
No właśnie. Dokładnie tak jest. Dlatego napisałem że żyjemy obecnie w erze cynizmu. Największe, najmniej znaczące zera jak sępy czy hieny rzucają się na lepszego od nich, kiedy tylko znajdą choć jedno miejsce gdzie mogą wbić zęby tej swojej "krytyki". I chcą go - a raczej pamięć o nim - pociągnąć na dno, byle tylko był na równi z nimi albo jeszcze niżej. Przecież na tym też - między innymi - polega całe współczesne dziennikarstwo. Jakiś tam komuch alkoholik Hitchens, który nawet temu śmiesznemu Dawkinsowi nie dorastał do pięt fabrykuje sobie jakąś tam "krytykę", bo wie że hien i sępów jest wiele. Ktoś na pewno go posłucha. Dziwi mnie tylko ze jeszcze Matka Teresa nie okazała się agentem "Ryjza" :lol2: U nas w Polsce jest dziennikarska i pseudopolityczna moda na byłych ubeków.
Dodam że też jestem zerem, jednak w przeciwieństwie do hien i sępów nie poprawiam sobie samopoczucia "krytyką" lepszych ode mnie. Wręcz przeciwnie.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.