Śmierć Szczurów napisał(a):Czepiam się tego, że piszesz brednie. A jak ktoś zwróci uwagę na brednie, które wypisujesz to udajesz, że w ogóle miałeś coś innego na myśli (co jednak też jest brednią).To odnieś się do tego innego. Sprostowałem o co mi chodzi. I moim zdaniem, nie piszę bredni. Koronny argument liberała - piszesz brednie, propagandę itp. Super argumentacja.
Cytat:Muszę Cię zmartwić - budowany most nie wpływa na sprawność przejazdu przez rzekę, pomimo tego, że uparcie chcesz nam to wmówić.Nic takiego nie chcę Tobie (wam) wmówić.
Śmierć Szczurów napisał(a):I owa większość państw ma pogłębiający się socjalizm. Ergo, pogłębiający się socjalizm jest winien zadłużeniu. Dzięki, że wreszcie to przyznałeś.Niczego takiego nie przyznałem (pogłębiający się socjalizm), to tylko Twoje życzeniowe myślenie i zaklinanie rzeczywistości (jak mówi Zefciu). A jedną z głównych przyczyn zadłużenia jest deregulacja instytucji finansowych.
Deregulacja
zmniejszenie oddziaływania państwa na ekonomiczną sferę kraju, czyli przede wszystkim na rynek, poprzez brak ingerencji w ustalanie cen oraz jakości dóbr i usług. Jest to także znoszenie regulacji prawnych na linii pracownik-pracodawca poprzez znoszenie lub obniżanie płacy minimalnej. Deregulacja wiąże się ściśle z procesem liberalizacji gospodarki, a często i prywatyzacji. Polskim przykładem może być tu zniesienie zakazu posiadania zagranicznych kont bankowych przez polskich obywateli, co znacznie ułatwiło swobodę przepływu kapitału.
Inside Job
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL