zefciu napisał(a):Za to Gocek reprezentuje.Gocek reprezentuje wszystkich walczących o przestrzeganie prawa pracy, w tym praw pracowników, w nim zawartych.
Cytat:No to Ty piszesz, że jest.Powyżej dyskutuję ze Śmiercią Szczurów i piszemy, że nie ma, a Ty mi imputujesz, że twierdzę, że jest.
Cytat:Na takiej, że obecnie Polsce nie grozi bankructwo.Skąd to wiesz?
Cytat:Jest z dupy wzięta w stosunku do liberała. Liberał to osoba, która przyznaje się do faktu, że nie wie wszystkiego i nie zna idealnych rozwiązać dla każdego.To tak jak socjalista

Cytat:Niby komu się wpieprzam? Znowu nieumiejętność czytania ze zrozumieniem. Mój układ z moim pracodawcą jest dobry dla mnie. I tyle.Ale zabraniasz innym pracownikom walczyć o swoje. Godzisz się aby pracownik pracował w oparciu o śmieciówkę, de facto wykonując pracę, zgodnie z prawem pracy. Inni nie muszą mieć ze swoim pracodawcą dobrego układu. Ty też, w przyszłości nie musisz.
Cytat:Owszem - nikomu nie powinno.No właśnie, więc do tych, komu państwo płaci się wpieprzasz.
Cytat:Ja pierdolę - jakich innych? Państwo z moich podatków finansuje coś, z czego nie mam korzyści. Więc mam prawo wyrazić moje niezadowolenie - bo to moje podatki. Jeśli Tobie ktoś zajebie telewizor, to próbując go odzyskać "wpieprzasz się do innych"? (bo telewizor stoi u kogoś innego)Nie tylko Ty płacisz podatki. A co do wyrażania niezadowolenia, to każdy ma do tego prawo, bo wszyscy płacą podatki, włącznie z pracownikami, którzy nie mają dobrych układów ze swoimi pracodawcami, bo ten łamie prawo pracy lub zmusza ich do przejścia na umowy cywilno-prawne, bez zmiany charakteru i warunków pracy. Gdyby było zajebiście, nikt by się nie burzył.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL