Śmierć Szczurów napisał(a):Jak ktoś pisze brednie i sam to przyznaje, a potem zastępuje to następnymi bredniami, a ja to wskazuję, to potem zostaje już tylko stwierdzić, że oponent pisze brednie. Nie będę Ci przecież set razy tłumaczył, że to czego nie ma, nie może być przyczyną zadłużenia, które jest.Twierdzisz, że nie było i nie ma w Polsce transformacji ustrojowej?
Cytat:Faktycznie - chcesz nam wmówić, że most, który nawet nie jest planowany, a wszelkie plany jego budowy są niszczone, wpływa na sprawność przeprawy przez rzekę. Super!:>Nie od razu Rzym zbudowano. Most jest budowany - transformacja ustrojowa po 1989 roku.
Cytat:Tego faktycznie nie przyznałeś - przyznałeś, że napisałeś brednię i zastąpiłeś ją inną brednią.Nie przyznałem, że napisałem brednie, tylko sprostowałem, że chodziło o przyjęcie i wdrażanie elementów ideologii wolnego rynku, a nie jego posiadanie.
Cytat:Ja jestem liberałem, a nie socjaluchem, więc nie mogę życzyć sobie pogłębiającego się socjalizmu...:roll:
A co do zaklinania rzeczywistości - pogadamy jak wrócisz na Ziemię.
Chyba jak Ty wrócisz, skoro żyjemy rzekomo w socjalizmie, to ja jestem na Ziemi, a Ty bujasz w obłokach. Zresztą jak można nie dostrzegać ideologii wolnorynkowej np: w Planie Balcerowicza?
Cytat:I znowu wmawianie, że most który nawet nie jest planowany, a wszelkie plany jego budowy są niszczone, wpływa na sprawność przeprawy przez rzekę.I znowu mantra Śmierci Szczurów. Deregulacja instytucji finansowych była faktem. Ale Śmierć Szczurów, ma to gdzieś i woli pisać o mostach.
Cytat:Już abstrahując od tego, że nawet gdyby ów most planowano to z racji tego, że planuje się go na innym kontynencie nie wpływa na sprawność przeprawy przez naszą rzekę.Wpływa, patrz globalizacja, powiązania kapitałowe itp. Kryzys w USA oddziałuje na Europę, Azję itd. i odwrotnie zresztą.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL