Gocek napisał(a):Ty już nim jesteś.de iure jestem przedsiębiorcą.
Cytat:Inni również. A Ty chciałbyś aby oni się swoich praw jako pracownicy zrzekli i się do nich wpieprzasz w ten sposób.Kłamiesz. Nie chcę, żeby ktoś się zrzekał jakichś praw.
Cytat:Nie przypominam sobie abym napisał, że wolny rynek w Polsce powoduje problemy. Uważam, że wolnego rynku w Polsce nie ma, lecz występuje transformacja ustrojowa od czasu 1989 r., której skutki pozytywne i negatywne odczuwamy. Transformacja w kierunku wolnego rynku.Aha.
Cytat:Nie ma rosnąć w takim tempie, że stawia się zegary zadłużenia.Naprawdę jesteś debilem, czy tylko udajesz? Uważasz, że fakt, że się stawia zegary jest kluczowym wyznacznikiem? To zabrońmy stawiać zegary. Będzie gites.
Cytat:Mądre państwauczciwe kamienie... białe zapachy... okrągłe dźwięki... można tak długo.
Cytat:Trudno mi za nich odpowiadać. Natomiast akurat proponowane przez nich warunki mi odpowiadają.To się z nimi umów. Ale mi nic nie narzucaj.
Cytat:Widzę różnicę, ale też analogię. A jeżeli Ty nie dostrzegasz analogii, to nie ma o czym z Tobą gadać.Wreszce się odpieprzysz i przestaniesz marudzić?
Cytat:Spór o warunki kontraktu (np: niewypłacanie wynagrodzenia), to również kradzież.Sprzeczka (np. zasztyletowanie kogoś) to również morderstwo.
Cytat:Również. Ale na samych biedakach państwo nie podoła. Głosują potencjalnie, wszyscy.Jakich znowu biedakach?
Cytat:I vice versa. Jeżeli zarzucasz mi (w domyśle socjalistom), że kula w łeb, to wykaż to, albo się zamknij.Wszędzie gdzie rządziliście tak było. Dlaczego mam wierzyć, że tym razem nie będzie?